Obrat české společnosti ABS Jets počtvrté meziročně stoupl. Úsek údržby vydělal dokonce o 148 % více než loni.

generální ředitel Vladimír Peták

Obrat českého operátora business jetů ABS Jets počtvrté za sebou meziročně stoupl a v úseku údržby vzrostl výdělek tohoto lídra soukromé letecké dopravy dokonce o 148 %. ABS Jets tak znovu obhájila své pevné postavení na trhu a přesvědčila o tom, že má velký potenciál také do budoucna.

"Můžeme se hrdě ohlédnout za uplynulým rokem plným vynikajícího výkonu a trvalého růstu, který z ABS Jets dělá operátora business jetů na světové úrovni. Na tomto úspěchu společnosti se významnou měrou podílí elán a motivace všech jejích 216 vysoce kvalifikovaných profesionálů,“ hodnotí rok 2014 a úsilí zaměstnanců generální ředitel Vladimír Peták.

Ze ztráty na zisk 16 429 tis. Kč během jednoho roku

ABS Jets má základny na letištích v Praze a v Bratislavě a působí v celé střední i východní Evropě. V minulém roce oslavila svůj 10. zdařilý rok na českém trhu a dosáhla mnoha velkých úspěchů. Tržby společnosti ABS Jets narostly v roce 2014 o 47 683 tis. Kč, hospodářský výsledek se zlepšil o 61,7 % a skokově se podařilo vylepšit také výsledky úseku handlingu a hangárování ze ztráty v roce 2013 na zisk 16 429 tis. Kč v roce 2014.

Nejúspěšněji si vedla údržba se ziskem 16 900 tis. Kč, což pro tento úsek ABS Jets znamenalo zlepšení o 148 %. Vyšší čísla oproti roku 2013 zaznamenaly také provozní údaje: za rok 2014 proběhlo v Praze 2 552 rotací handlingu, uskutečnilo se 3 049 letových hodin v komerčním provozu a za údržbu bylo fakturováno 53 723 hodin práce. Za minulý rok vzrostl i počet letounů, které má ABS jets ve správě v komerčním provozu, z 8 na 10.

Investice do vzdělávání

ABS Jets se dlouhodobě věnuje také vzdělávání svých zaměstnanců. V roce 2013 investovala mimo jiné do technického vybavení pro výcvik a školení zaměstnanců a v roce 2014 se objem financí putujících do vzdělávání ještě zvýšil, a to o více než čtvrtinu. "Snížením nákladů a vylepšením efektivity jsme byli schopni zlepšit ziskovost celé společnosti. S ohledem na tyto úspěchy mohu potvrdit, že zvýšené investice do tréninku zaměstnanců se nám rozhodně vyplatily,“ potvrzuje účinnost investic do vzdělávání finanční ředitel Michal Dvořák.

Pro více informací prosím kontaktujte:

Antónia Lukačínová, MEDIA Tribune s.r.o.,

Tel: +420 777 959 999, Email: antonia@media-tribune.com

O ABS Jets:

ABS Jets je jednou z nejvýznamnějších společností v oboru soukromé letecké dopravy nejen v České republice a na Slovensku, ale v celé Evropě. Založena byla v roce 2004, od té doby poskytuje své služby po celém světě, a to 24 hodin denně 7 dní v týdnu. V současné době má své základny v Praze a Bratislavě. ABS Jets zaměstnává 200 vysoce kvalifikovaných odborníků a je členem profesních asociací EBAA, NBAA a RUBAA.

Společnost ABS Jets je držitelem řady prestižních ocenění, mezi které patří např. „Nejlepší letecká společnost v oblasti business aviation za rok 2009“. V roce 2011 se ABS Jets umístila na základě sektorové analýzy společnosti ČEKIA umístila mezi TOP 7 společnostmi v sektoru Doprava&Logistika v České republice a získala cenu ČEKIA Stability Award s nejvyšším ratingovým hodnocením AAA. V témže roce se společnost ABS Jets umístila v mezinárodním žebříčku mezi The Fast50 - 50ti na světě nejrychleji rostoucích společností podle studie magazínu The New Europe. V roce 2013 získala od asociace NBAA( National Business Aviation Association) cenu Commercial Flying Safety Award za 9 let a 21 177 letových hodin bez jakékoliv nehody nebo poškození zavazadel či zranění osob.

Více na http://www.absjets.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-letectví-služby-firmy-ABS Jets

Auto-moto, doprava a stroje