ABS Jets představuje jedinečný privátní letoun Learjet 75

Privátní letadlo Learjet 75 kanadského výrobce Bombardier patří k naprosté špičce v kategorii light/medium jetu a v současné době míří také do České republiky. Jen obtížně bychom nalezli lepší místo pro jeho prezentaci, než je třetí terminál Letiště Václava Havla, a právě zde byl proto tento stroj dnes představen.

Learjet 75 - vysoký komfort pro náročné pasažéry

Ačkoli je na území starého kontinentu prozatím provozováno pouze několik těchto letounů, aktuálně se model Learjet 75 objevuje na evropských trzích. Jeho hlavní devízou jsou především silné motory, revoluční aerodynamika a samozřejmě také vynikající komfort pro pasažéry. Maximální rychlost je 0,81 machu, tzn. 860 km/h, přičemž v jeho vnitřním prostoru je k dispozici 8 pohodlných sedadel, toaleta i moderní kuchyň. Dolet přitom činí 2 040 námořních mil, tzn. 3 778 km.

V České republice a na Slovensku tento privátní letoun prezentuje společnost ABS Jets, tedy mezinárodně oceněný provozovatel letadel kategorie Business Jets světové úrovně, jenž má základny na letištích v Praze a v Bratislavě. Firma má mnohaleté zkušenosti a je mimo jiné držitelkou ocenění "Nejlepší společnost na poli Business Jets Aviation“.

"Learjet 75 by mohl oslovit české, slovenské, ale obecně evropské klienty spojením své relativně rozumné ceny a optimální sedačkové kapacity s ideálním doletem a velikostí zavazadlového prostoru. Má také praktickou galley (kuchyni) s dostatkem odkládacích míst a s možností podávat během letu plnohodnotný catering,“ uvedl generální ředitel společnosti ABS Jets Vladimír Peták.

Pohled do historie letadel se značkou Learjet

Learjet je tradičním leteckým výrobcem, jehož historie je dlouhá více než pět desetiletí. Společnost byla založena ve Spojených státech amerických v roce 1962 Williamem Powellem Learem, a to jako pokračovatelka firmy Swiss American Aircraft Corporation (SAAC). Z příjmení svého zakladatele a slova "jet" (označení proudových motorů) byl vytvořen samotný název společnosti - Lear Jet Inc.

Prvním strojem, jenž spatřil světlo světa v roce 1963, byl typ Learjet 23. Od té doby společnost postupně pracovala na mnoha dalších modelech, které se staly velmi populárními po celém světě pro své kvality, pro svou spolehlivost a také jedinečný komfort pro cestující. Letadla Learjet přitom drží spoustu světových rekordů a jsou zároveň velmi oblíbená mezi celebritami. Od počátku 90. let 20. století je firma sdružena v letecké divizi Bombardier Aerospace kanadského výrobce Bombardier.

O ABS Jets:

ABS Jets je jednou z nejvýznamnějších společností v oboru soukromé letecké dopravy nejen v České republice a na Slovensku, ale v celé Evropě. Založena byla v roce 2004, od té doby poskytuje své služby po celém světě, a to 24 hodin denně 7 dní v týdnu. V současné době má své základny v Praze a Bratislavě. ABS Jets zaměstnává 200 vysoce kvalifikovaných odborníků a je členem profesních asociací EBAA, NBAA a RUBAA.

Společnost ABS Jets je držitelem řady prestižních ocenění, mezi které patří např. "Nejlepší letecká společnost v oblasti business aviation za rok 2009“. V roce 2011 se ABS Jets umístila na základě sektorové analýzy společnosti ČEKIA umístila mezi TOP 7 společnostmi v sektoru Doprava&Logistika v České republice a získala cenu ČEKIA Stability Award s nejvyšším ratingovým hodnocením AAA. V témže roce se společnost ABS Jets umístila v mezinárodním žebříčku mezi The Fast50 - 50ti na světě nejrychleji rostoucích společností podle studie magazínu The New Europe. V roce 2013 získala od asociace NBAA( National Business Aviation Association) cenu Commercial Flying Safety Award za 9 let a 21.177 letových hodin bez jakékoliv nehody nebo poškození zavazadel či zranění osob.

Více na www.absjets.com

Pro více informací prosím kontaktujte:

Antónia Lukačínová, MEDIA Tribune s.r.o.,

Tel: +420 777 959 999, Email: antonia@media-tribune.com

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-letectví-stroje-služby-firmy-ABS Jets

Auto-moto, doprava a stroje