Pražské sídlo družstevní záložny UNIBON jde do dražby

V rámci insolvenčního řízení na záložnu UNIBON - spořitelní a úvěrní družstvo byla vyhlášena veřejná dražba sedmipodlažní budovy v centru Prahy 1 na Senovážném náměstí. Jedná se o bývalé pražské sídlo záložny. Dražbu organizuje společnost GAUTE, a.s. a bude se konat 3.6.2015 v Průhonicích u Prahy. Vyvolávací cena je stanovena na 95,200.000,-Kč.

Česká národní banka odejmula družstvu licenci působit jako družstevní záložna dne 8.3.2012. V tuto dobu záložna UNIBON spravovala vklady přes 2,8 miliardy korun pro zhruba 4400 klientů. V polovině roku 2012 začal Fond pojištění vkladů vyplácet klientům pojištěné vklady do zákonem stanovené výše 100.000EUR (cca 2,7mil. Kč). Konkurz na záložnu byl vyhlášen dne 25.6.2013.

Další informace obdržíte:

Gaute, a.s., Lidická 26, 602 00 Brno, Petr Charvát tel. 541 213 390, případně na ww.verejnedrazby.cz/A1296

Klíčová slova ČR-finance-reality-záložny-Unibon-GAUTE

Stavebnictví, bydlení a reality