Národní Pokladnice vydává cihličky „Umělecká díla“

Česká a slovenská mistrovská díla

Alfons Mucha

Národní Pokladnice vydává unikátní kolekci s názvem Česká a slovenská mistrovská díla. Kolekce se skládá z 12 cihliček, na kterých jsou vyobrazena nejvýznamnější malířská díla známých českých a slovenských umělců. Jedná se o limitovanou edici. Pro Českou republiku je k dispozici pět tisíc sbírek.

Tuto výjimečnou kolekci uvádí Muchova reprodukce světoznámého secesního díla Slavia.

„Kolekce připomene milovníkům umění i historie významné osobnosti československých dějin,“ dodává ke kolekci Luboš Krčil, ředitel Národní Pokladnice.

Cihličky jsou zušlechtěny ryzím zlatem a stříbrem. Rozměr cihliček je 60 x 35 mm. Každá cihlička vyobrazuje jedno dílo známého českého nebo slovenského autora.

Kolekci slovenských a českých mistrovských děl otevírá podobizna Josephine Crane-Bradley jako slovanské bohyně Slavie. Mezi dalšími 12 uměleckými díly nalezneme např. Ladovo poetické ztvárnění jednoho ze čtyř období: „Jaro“ nebo jedno z prvních kubistických děl českého grafika a malíře Bohumila Kubišty „Kavárna“, které vzniklo roku 1910 v Paříži.

Ze slovenských světoznámých maleb se můžete těšit např. na „Portrét L´Štúra“ od autora oltářních obrazů a realistických portrétů Joseza B. Klemense nebo na lyrické pojetí ženské něžnosti a krásy v podobě díla „Mateřsrtví“ z tvorby Mikuláše Galandy.

Od svého vzniku Národní Pokladnice vydala také několik pamětních medailí a mincí připomínající důležité události českých dějin. V lednu 2015 vydala pamětní medaili k příležitosti 660. výročí korunovace Karla IV. římským císařem. Medaile byla ražena v nejvyšší možné kvalitě leštěným razidlem a měla velmi reprezentativní vzhled.

Více informací na http://www.narodnipokladnice.cz.

Národní Pokladnice

Národní Pokladnice je přední český distributor pamětních mincí a medailí. Společnost je partnerem mnoha významných světových mincoven a je součástí skupiny Samlerhuset Group BV s hlavním sídlem v Amsterdamu. V roce 2012 vystavovala Národní Pokladnice v pražském Národním muzeu nejdražší zlatou minci světa - Double Eagle 1933.

Kontakt:

Lucie Černochová

Marketing Manager společnosti Národní Pokladnice

lucie.cernochova@samlerhuset.cz

Klíčová slova ČR-hobby-kovy

Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl