KAMENICTVÍ PRAŽSKÝ KÁMEN

Elegance a síla v kameni

Kámen je základním stavebním prvkem architektury již po dlouhá staletí a i když jej časem vystřídaly nové technologie a možnosti, stále v sobě nese sílu, která ani časem nezevšedněla. Pro všechny, kdo našli zalíbení v kameni a jeho vlastnostech, nejsou architektonické prvky jedinými možnostmi, jak kámen proměnit v součást našeho bydlení. Možnosti kamene jsou tak rozsáhlé, že přináší důvtip a ojedinělý ráz i v podobě originálních dekorativních složek a konstrukčních řešení stylových interiérů.

Kamenictví Pražský kámen poskytuje profesionální služby v oblasti zpracování kamene pro exteriéry i interiéry. Zabývá se komplexními službami od návrhu, odborného zaměření, až po výrobu a konečnou montáž v místě určení. Vzhledem k téměř dvacetileté zkušenosti a mnoha pozitivním referencím, jsme schopni prostřednictvím našich služeb uspokojit i ty nejnáročnější požadavky.

KVALITNÍ KÁMEN, ZÁKLAD KVALITNÍCH SLUŽEB

Základní složkou dobře odvedené práce je vysoce jakostní materiál, který pro svou výrobu používáme. Proto se také nespoléháme na prostředníka, ale kvalitu si sháníme sami. Obchodujeme např. se zeměmi Asie, východní i střední Evropy, ale i s tradičními dodavateli z Balkánu či Jižní Ameriky. Zajistíme si tak k výrobě masivní prvky unikátních rozměrů, které v českých podmínkách vyrobit nelze. Samozřejmě sledujeme nejnovější trendy v designu a technologiích zpracování, a tak jsme schopni splnit téměř jakékoliv přání zákazníka.

ŽULA, MRAMOR, PÍSKOVEC

Uplatnění kamene je široké, interiéry i exteriéry doplněné o zajímavý kamenný detail ihned povznesou celkový efekt na vyšší úroveň. Dá se tedy předpokládat, že jednání s klientem začíná u výběru toho nejvhodnějšího materiálu pro prvotřídní výsledek. Mramor je jednou z hojně používaných surovin, a to především v podobě ozdobného, ale i plně funkčního prvku. Žula se vzhledem ke své pevnosti a soudržnosti využívá všude tam, kde opravdu potřebujeme pevný materiál, z žuly pak vznikají odolné ale i efektní kamenné dlažby a obklady, nebo třeba i kuchyňské pracovní desky. Výhody pískovce jsou v nezaměnitelné struktuře kamene i snadné údržbě, vznikají tak jedinečné prvky v podobě krbů, parapetů, či zahradní architektury. Většina historických budov v České republice je postavena z pískovce. Jedná se o nejpoužívanější kámen v naší zemi. Pískovec je také ideálním materiálem pro ruční opracování - proto má široké uplatnění v oblasti sochařství a zahradní architektury. Samostatnou kapitolou jsou exotické materiály a onyxy. Vysoké pořizovací náklady vyváží dechberoucí barvy a struktury těchto vzácných materiálů. Polodrahokamovou desku lze použít jako obraz, většina onyxů vyniká svou schopností propustit světlo. Při použití LED technologií k jejich prosvětlení je struktura umocněna úžasnými, neopakovatelnými 3 D efekty.

Ať už si vyberete jakýkoliv námět k oživení vašeho domova, nebudete litovat. Kámen je surovinou, která nezevšední a i po létech bude Vaše obydlí vyhlížet jako z nejnovějšího katalogu. Pokud máte jakékoliv dotazy ohledně možností, nebo užitných vlastností kamene, kontaktujte nás prosím, velice rádi se Vám budeme věnovat. Mnoho podrobných informací také naleznete na našich webových stránkách http://www.prazskykamen.cz. Na požádání zašleme obratem detailní katalog.

Kontakt:

Pražský kámen s.r.o.

Sluštice 17

250 84 Sibřina

Praha - východ

Sídlo společnosti

Na Lhotech 882

148 00 Praha 4 - Kunratice

Email: info@prazskykamen.cz

Web: http://www.prazskykamen.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-služby-stavby-firmy-Pražský kámen-Retel.cz

Stavebnictví, bydlení a reality