Firma Sklo Plus navazuje již třetí generací na rodinnou tradici

Firma Sklo Plus navazuje už třetí generací na rodinnou tradici v oblasti zpracování skla. V padesátých letech se tato činnost rozšířila o výrobu a opravy klasických vitráží, v letech devadesátých o Tiffany techniku.

Vitráže krášlí interiéry, jsou vhodné tam, kde potřebujeme světlo, ale zároveň intimní prostředí. Vitráž působí dominantně, ale může i skvěle doplnit interiér. "V současné době navrhujeme a realizujeme vitrážové výplně do okenních a dveřních otvorů, vitrážové výplně nábytkových dvířek, vitráže vstupních portálů, podhledů a dělicích stěn, ale také zrcadla, závěsné vitráže, šperky i Tiffany lampy," říká k nabídce firmy přímo její majitelka Marta Štanglová.

Dvě technologie výroby

Vitráž je možno vyrobit dvěma různými technologiemi. První z nich je vitráž do olova - jedná se o klasické řemeslo, kde se nařezané sklo vkládá do olověných prutů. Ty se poté pocínují a mohou se patinovat na černo či měď. Druhá je Tiffany technika, která se vyznačuje jemnějšími spoji. Používá se především na menší závěsné vitráže, u složitějších motivů a u lamp. Jednotlivé kousky skla se po obvodu obalí samolepicí měděnou páskou a poté pocínují.

"K výrobě vitráží používáme barevné sklo z Ameriky, Itálie a Německa. Skla si můžete vybrat ze široké škály ornamentů a barevných odstínů. Existují skla mléčně zbarvená, tzv. opály, které se hodí spíše na lampy a uměle osvětlené vitráže. Katedrály je lepší používat do oken a dveří," vysvětluje Marta Štanglová a dále doplňuje: "Žádaná jsou ručně broušená fazetová skla, skleněné kameny, acháty a vypalovaná malba, která vitráž originálně dotváří. U vchodových dveří a venkovních oken lze vitráže vložit do izolačního dvojskla, které tepelně izoluje a snadno se udržuje."

Společnost Sklo Plus se specializuje převážně na zakázkovou práci, spolupracuje s architekty a výtvarníky. "Pokusíme se vám poradit, jak nejlépe postupovat v případě, kdy se vám vitráž líbí a co všechno k objednání budete potřebovat. Na základě konzultace s vámi vypracujeme dva návrhy a předběžnou cenovou kalkulaci," vysvětluje Marta Štanglová. Vitráží můžete potěšit i vaše blízké, stačí se podívat na stránky firmy Sklo Plus.

Copyright © 2014 RETEL GROUP s.r.o.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Kontakt:

SKLO PLUS - umělecké sklenářství