Společnost Ansell bojuje za snížení expozice pracovníků olejům a proto uvádí na trh rukavice HyFlex(R) odpuzující oleje

Společnost Ansell, světový lídr v ochranných řešeních, uvádí kampaň nazvanou "Olej je chemikálie". Kampaň má za cíl zvýšit v rámci výrobních odvětví povědomí o zdravotních problémech, které mohou vzniknout kvůli vystavení působení olejů. Každodenní působení olejů přímo na holé ruce nebo skrz nevyhovující ochranné rukavice (včetně rukavic nasycených olejem) při manipulaci se zaolejovanými díly a komponenty je v průmyslu velmi běžné. Zdravotní rizika související s oleji na pracovišti jsou často přehlížena kvůli zaměření se na dobrý úchop a výkon požadovaný od ochrany rukou.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131021/647898 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20141208/720195-INFO )

Prokázaná zdravotní rizika

Oleje a maziva absorbované pokožkou jsou významným faktorem přispívajícím k rozvoji nemocí pokožky z povolání (alergií a dermatitid). Některá olejová aditiva (konkrétně vysoký obsah dimethylsulfoxidu nebo polycyklických aromatických uhlovodíků) jsou známa jako látky přispívající k rozvoji rakoviny. Další riziková aditiva jsou kyselina boritá (představující riziko pro reprodukci) a formaldehyd uvolňující biocidy (karcinogenní). A v neposlední řadě se některé oleje během používání kontaminují částicemi nebezpečných kovů, jako je například olovo.

Následky používání neadekvátních rukavic

Rukavice odolné olejům jsou vnímány jako silné, tuhé a způsobující pocení rukou. Takže pracovníci preferují používání obratnějších mechanických rukavic, které se však mohou rychle nasáknout olejem a ohrozit tak pokožku. Navíc olejem nasáklé rukavice zvyšují riziko zranění. Jejich tendence se roztahovat zvyšuje pravděpodobnost jejich zachycení do strojů a zvyšuje úroveň úsilí, které je potřebné k uchopení zaolejovaných předmětů. Zdraví, bezpečnost a produktivita práce jsou ještě více opomíjeny, když pracovníci za účelem jistého uchopení předmětů používají holé ruce.

Nové neprostupné rukavice

Uvedení na trh nové generace Ansell HyFlex(R), řady rukavic s pokročilou mechanickou ochranou, znamená, že pracovníci už nemusí dělat kompromisy v oblasti ochrany, když chtějí nosit vhodné rukavice pro úkony v zaolejovaných prostředích. Univerzální pletené rukavice pro všeobecné účely v sobě kombinují nepromokavou vnější vrstvu odpuzující oleje, která je tenká a pružná, a Ansell Grip Technology(TM) pro výjimečný úchop kluzkých zaolejovaných povrchů. Efektivně zaplňují mezeru mezi sortimentem jednorázových a chemicky odolných rukavic z hlediska požadavků pracovníků na osobní ochranné pomůcky.

Znalosti pracovníků jsou klíčové

V rámci kampaně "Olej je chemikálie" bude společnost Ansell poskytovat poradenství, průzkumy hodnotící situaci na pracovišti, kontrolní seznamy a semináře pomáhající manažerům bezpečnosti práce identifikovat potenciální problémy. Materiály pro zlepšování znalostí pracovníků budou v rámci kampaně k dispozici později. Zákazníci budou moci těžit ze znalostí společnosti Ansell založených na chemických analýzách složení tisíců maziv a olejů, které provedla v průběhu posledních 20 let.

Poznámka: kromě následování oficiálních pokynů pro posuzování rizik pracovního místa (OSHA, NIOSH a standardů EN) společnost Ansell vždy doporučuje provést testování v praxi před schválením jakéhokoliv druhu ochranného vybavení včetně rukavic a návleků na paže. Pokud jakákoliv aplikace vyžaduje "EN 374 Kategorie III" nebo podobně certifikované rukavice, tak by chemicky odolné rukavice měly být první volbou.

O společnosti Ansell

Společnost Ansell je celosvětovou vůdčí společností poskytující vynikající řešení ochrany zdraví a bezpečnosti, které zlepšuje lidem kvalitu života.

Ansell působí v Severní Americe, Latinské Americe a Karibiku, Evropě a Asii, zaměstnává téměř 14.000 lidí po celém světě a má vedoucí pozici na trhu osobních ochranných prostředků a zdravotnických rukavic stejně jako v oblasti zdravého sexuálního života i zdravého životního stylu na celém světě. Ansell působí ve čtyřech hlavních obchodních segmentech: Medical (zdravotnictví), Industrial (průmysl), Single Use (jednorázové produkty) a Sexual Wellness (zdravý sexuální život).

Informace o společnosti Ansell a jejích výrobcích naleznete na www.ansell.eu.

HyFlex(R)je registrovaná obchodní známka společnosti Ansell Limited nebo jejích poboček. (C)2014 Ansell Limited. Všechna práva vyhrazena.

Pro více informací kontaktujte:

Ansell News Bureau

+1 (732)-345-2128