LESS&FOREST - prodej majetku zahájen

V rámci insolvenčního řízení na majetek společnosti LESS & FOREST s.r.o. byly zahájeny prodeje několika desítek nákladních automobilů, návěsů a přívěsů. Prodej zajišťuje společnost GAUTE, a.s. a je realizován prostřednictvím jednotlivých elektronických aukcí na serveru www.verejnedrazby.cz. V dalších dnech bude zahájeno výběrové řízení na prodej části podniku "Závod lesní technika", který sestává zejména ze speciálních strojů na těžbu a přibližování dřeva. Jednotlivé stroje budou také alternativně nabízeny v samostatných aukcích. Dle sdělení zástupce společnosti GAUTE by měl být tento způsob prodeje přístupný jak zájemcům z řad větších firem, tak i případným kupujícím jednotlivých strojů.

Společnost Less&Forest s.r.o. byla členem skupiny Less a zajišťovala zakázky převážně pro Lesy ČR, kdy hospodařila na velké části státních lesů. V roce 2012 činily její výnosy 4,14 miliardy korun. Konkurz na společnost byl vyhlášen v dubnu letošního roku, a to po zamítnutí reorganizace. Pohledávky v úhrnné výši několika miliard mil. Kč si přihlásilo více jak 1400 věřitelů.

Server verejnedrazby.cz se specializuje na prodeje nejrůznějších aktiv. Jeho prostřednictvím byla v minulosti prodána např. některá aktiva společnosti MORAVIA ENERGO, a.s. nebo ochranné známky společnosti OP Prostějov…

Další informace obdržíte:

Gaute, a.s., Lidická 26, Brno, Petr Charvát tel. 541 213 390, případně na http://www.verejnedrazby.cz

Klíčová slova ČR-lesy-aukce-firmyLESS & FOREST-GAUTE

Jihomoravský (bn)