Od 1. júna platí v Rakúsku nový zákon pre nákladné automobily!

Dôležitá informácia pre firmy zaoberajúce sa prepravou a manipuláciou s ťažkými nákladmi: Od 1. júna platí v Rakúsku nový zákon pre nákladné automobily!

UPOZORNENIE: Od 1. júna 2014 nadobúda v Rakúsku zákon, ktorý zakazuje nákladným automobilom s hmotnosťou nad 7,5 tony jazdu v rýchlom pruhu (pruhu, ktorý sa nachádza najviac vľavo) na troch a štvorprúdových diaľniciach. Firma ASFINAG, prevádzkovateľ diaľnic v Rakúsku, očakáva, že tento nový zákon zvýši bezpečnosť cestnej premávky. Dôvodom prijatia tohto zákona je skutočnosť , že v poslednej dobe rapídne rastie počet nehôd spôsobených nákladnými automobilmi v súvislosti s jazdou v rýchlych pruhoch na troch a štvorprúdových diaľniciach. Táto zmena sa netýka dvojprúdových diaľnic a ciest pre motorové vozidlá .

Kontakt pre tlač:

Christian Spitaler