Od 1. června platí v Rakousku nový zákon pro nákladní automobily!

Důležitá informace pro firmy zabývající se přepravou a manipulací s těžkými náklady: Od 1. června platí v Rakousku nový zákon pro nákladní automobily!

UPOZORNĚNÍ: Od 1. června 2014 nabývá v Rakousku zákon, který zakazuje nákladním automobilům o hmotnosti nad 7,5 tuny jízdu v rychlém pruhu (pruhu, který se nachází nejvíce vlevo) na tří a čtyřproudých dálnicích. Firma ASFINAG, provozovatel dálnic v Rakousku, očekává, že tento nový zákon zvýší bezpečnost silničního provozu. Důvodem přijetí zákona je skutečnost, že v poslední době rapidně roste počet nehod způsobených nákladními automobily v souvislosti s jízdou v rychlých pruzích na tří a čtyřproudých dálnicích. Tato změna se netýká dvouproudých dálnic a silnic pro motorová vozidla.

Kontakt pro tisk:

Christian Spitaler