Vývoj platebních karet v 1.q.2014

Sdružení pro bankovní karty (SBK) vydává tiskovou zprávu k vývoji hlavních ukazatelů v oblasti platebních karet za 1. čtvrtletí 2014 na domácím trhu.

Na domácím trhu je k 31.3.2014 v oběhu 10.124.847 platebních karet, v provozu je 4.405 bankomatů a 84.529 obchodních míst akceptujících platební karty.

„Výrazný progres je zaznamenán v oblasti bezkontaktních technologií a oblasti NFC. Během prvního čtvrtletí 2014 byla uskutečněna každá třetí transakce platební kartou s využitím právě bezkontaktní technologie. Česká republika se řadí v tomto ohledu k nejvyspělejším evropským zemím“, dodává Roman Kotlán, výkonný ředitel Sdružení pro bankovní karty. V oběhu je 4.318.739 bezkontaktních karet, které lze využít pro bezkontaktní platby u více než 31 tis obchodních míst. Úplné statistiky za 1. čtvrtletí 2014 naleznete na www.bankovnikarty.cz

O Sdružení pro bankovní karty

Sdružení pro bankovní karty je zájmovým sdružením právnických osob - bank příp. i jiných organizací, jejichž zájmem je rozvoj platebních karet v České republice a koordinace prací, souvisejících s tímto rozvojem.

Více o SBK naleznete na www.bankovnikarty.cz

Kontakty pro media :

Roman Kotlán