Již potřetí se Asociace hotelů a restaurací přidává k Hodině Země

Již potřetí se Asociace hotelů a restaurací ČR přidává se svými členy k celosvětovému happeningu Hodina Země. Zájem je stále větší.

Nejen členské subjekty Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR ČR) tuto sobotu připomenou veřejnosti, že jim není naše planeta lhostejná. Hodina Země je celosvětová akce, která vyjadřuje zájem podniků a turistů o stav životního prostředí a udržitelnost života na Zemi.

Již třetím rokem se ponoří do tmy a světla svíček více než sto členských hotelů, restaurací a penzionů Asociace hotelů a restaurací ČR. Letošní Hodina Země se uskuteční v sobotu 29. března 2014 od 20:30 do 21:30 hodin.

Ve srovnání s předchozími lety zaznamenáváme vyšší zájem členských subjektů o zapojení se nejen do této akce, ale podpory odpovědného přístupu k podnikání obecně. Stejně tak stále roste zájem o podporu odpovědného podnikání mezi turisty.

Na mnoha místech naší republiky se k akci Hodina Země již tradičně připojí také další firmy, památky, města a obce. V Praze zhasnou například Pražský hrad a Žižkovská věž, v Ostravě věž radnice a v dalších více než 70 obcích Čech, Moravy i Slezska veřejné osvětlení. Jedná se spíše o symbolický akt, který nabízí zaměstnancům ve službách, ale i jejich hostům a obyvatelům jednotlivých měst a obcí, zamyslet se nad způsobem života a vytváření kvalitních životních podmínek pro spokojenost budoucích generací.

"Odpovědné podnikání je téma, kterým se Asociace hotelů a restaurací v posledních letech intenzivně zabývá a snaží se šířit tuto myšlenku mezi své členy. Proto také dlouhodobě podporujeme myšlenku projektu Hodina Země. Stále více přibývá hostů, kteří preferují hotely a restaurace podnikající odpovědně a přinášející užitek nejen pro vlastní prospěch, ale také pro společnost v místě podnikání včetně šetrného přístupu k životnímu prostředí," dodal Václav Stárek, prezident AHR ČR.

Fotodokumentaci a krátké postřehy najdete po skončení akce na našem Facebooku, nebo na www.ahrcr.cz (kde již nyní můžete najít minulé ročníky).

Všem členům, kteří se s námi letos připojili k HZ, touto cestou děkujeme za podporu!

Kontakt: Václav Stárek, GSM : +420 602 765 632, e-mail: starek@ahrcr.cz

Klíčová slova ČR-hotely-ekologie-Asociace hotelů a restaurací

Služby, cestovní ruch