Bill a Melinda Gatesovi: Tři mýty, které brání pokroku v boji proti chudobě

Bill a Melinda se dnes podělí o svůj letošní výroční dopis. Letošní zpráva s podtitulem "Tři mýty, které brání pokroku v boji proti chudobě," se zaměřuje na tři špatné koncepce světového úsilí o ukončení extrémní chudoby: chudé země jsou odsouzeny k tomu zůstat chudé, cizí pomoc je velké plýtvání a záchrana životů vede k přelidnění.

Ve skutečnosti je život pro mnoho lidí na planetě lepší než kdy předtím. Lidé žijí déle, zdravěji a za posledních 25 let se podařilo snížit počet chudých na polovinu. Úmrtnost dětí klesá. Mnohé národy, kterým byla poskytnuta pomoc, jsou nyní soběstačné. Bill a Melinda se chtějí zabývat odstraněním těchto mýtů, protože jsou často důvodem k tomu, že se lidé neangažují.

Přečtěte si zprávu a seznamte se s vizemi Billa na rok 2035 na adrese: www.gatesletter.com. Videa, grafiku a fotografie, týkající se uvedených otázek, si můžete stáhnout na adrese: http://isbx.it/e7668.

KONTAKT:

Nadace Billa a Melindy Gatesových (Bill & Melinda Gates Foundation)

Email : media@gatesfoundation.org

Tel : +1-206-709-3400

Klíčová slova USA-společnost-zdraví-život-Bill & Melinda Gates Foundation

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Politika, veřejná správa a soudy