AGRIGO dokončila v Bělorusku výstavbu integrované prasečí farmy

Izraelská firma AGRIGO dokončila v Bělorusku velký projekt integrované prasečí farmy s celkovou výší investice 17 miliónů Euro

Izraelská firma AGRIGO nedávno dokončila výstavbu integrované prasečí farmy v Bělorusku. Tento rozsáhlý projekt si vyžádal investici 17 miliónů Eur. Farma s celkovou zastavěnou plochou o rozloze 20 tisíc čtverečných metrů a s čistírnou odpadních vod o výměře 7 tisíc čtverečních metrů má celkovou roční kapacitu kolem 3 000 tun živé váhy. Na financování projektu se podílela izraelská banka Bank Leumi a izraelská státní pojišťovna Ashra.

(Fotografie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131125/654591-a )

(Fotografie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131125/654591-b )

V rámci projektu byla vybudována plně integrovaná farma čítající 1 200 prasnic, s možností odchovu a výkrmu prasat všech kategorií a velikostí. Navíc je farma vybavena čistírnou odpadních vod a systémem pro výrobu kompostu a krmnou jednotkou, která zajišťuje krmení všech prasat v rámci farmy, s ohledem na jejich různý věk a stupeň růstu. Součástí projektu je rovněž laboratoř pro inseminaci prasat a šlechtění budoucích generací. Firma AGRIGO, kromě přípravy projektové dokumentace a realizace celého projektu, zajišťovala také dodávku zhruba 1 200 prasnic, které tvoří základ stáda pro odchov a výkrm prasat.

Firma nabízí jedinečný systém řízení klimatických podmínek, který je založen na izolaci rostoucích jedinců od vlivů vnějšího prostředí a umožňuje chovným zvířatům - kuřatům, hovězímu dobytku, prasnicím i rybám - růst v optimálních podmínkách a současně generuje zisk pro investory.

Tato prasečí farma využívá moderní technologie vyvinuté firmou AGRIGO a umožňuje tak zákazníkovi zajistit maximální výtěžnost i v extrémně chladných teplotách, které se v Bělorusku vyskytují.

Ophir Levy, generální ředitel a zakladatel společnosti AGRIGO, řekl: "Jedinečnost tohoto projektu spočívá v kompletní integraci, počínaje genetickým vylepšováním stáda během odchovu, přes systémy pro výkrm a odchov až po čištění odpadních vod a minimalizaci dopadů na životní prostředí."

AGRIGO se specializuje na návrhy a realizace projektů na klíč a také na modulární projekty zaměřené na živočišné bílkoviny. Firma poskytuje svým klientům komplexní a na míru šitá řešení, včetně pěstitelských farem, potřebného vybavení a technologií, zpracovatelských provozů a také systémů na výrobu a zpracování konečných produktů pro maloobchodní distribuci. Firma také zajišťuje dohled nad realizací projektů, včetně hodnocení jejich ekonomického potenciálu a nabízí též řešení pro financování projektů a služby OGM (organická růstová média).

Pokud máte zájem o další informace, nebo si chcete sjednat rozhovor, kontaktujte: Avriel Ben-Dor + 972-54-8170101; e-mail: avri@kay.co.il

Zdroj: AGRIGO

Klíčová slova Bělorusko-chov-zemědělství-AGRIGO

země bývalého SSSR bez Pobaltí (sp)