Azerbájdžánsko-americká aliance pořádala 2. výroční slavnost

Azerbájdžánsko-americká aliance pořádala 2. výroční slavnostní večeři, "Oslavujeme dnešek, budujeme zítřek," s předními představiteli kongresu, zahraničními hodnostáři a celou řadou slavných osobností * Téměř 600 hostů, včetně dlouhého seznamu vlivných osobností, se seznámilo s bohatou historií a kulturou Azerbájdžánu, ochutnalo tradiční azerbájdžánskou kuchyni, ocenilo moderní architekturu a skvělé představení tradičních i moderních umělců, zpěváků a tanečníků

Azerbájdžánsko-americká aliance (Azerbaijan America Alliance) uspořádala 30. října ve Washingtonu, D.C. druhou galavečeři, kam pozvala téměř 600 hostů z kongresu, diplomatických sborů, výzkumných týmů a akademické a obchodní sféry. Letošní akce se zaměřila na vývoj moderní architektury v Azerbájdžánu a rozvíjející se vztahy mezi Spojenými státy americkými a Azerbájdžánem. Zároveň oslavila starověkou a bohatou historii této klíčové země v jihokavkazském regionu.

(Fotografie: http://photos.prnewswire.com/prnh/20131031/DC08308)

Večeři s mottem Oslavujeme dnešek, budujeme zítřek, uspořádal úspěšný ázerbájdžánský podnikatel a zakladatel Azerbájdžánsko-americké aliance Anar Mammadov pod čestným patronátem velvyslance Azerbájdžánu ve Spojených státech amerických Elina Suleymanova. Akce představila světoznámou ázerbájdžánskou architekturu a hosté si pochutnali na tradiční ázerbájdžánské večeři o pěti chodech. Známí azerbájdžánsští umělci, tanečníci a zpěváci se postarali o to, aby byl tento večer pro hosty nezapomenutelným zážitkem. Taneční skupina "The Pearl of Azerbaijan" předvedla živé tradiční tance, po kterých následoval zpěv doprovázený tradičním ázerbájdžánským nástrojem mugham "Alim Gasimov Group." Sabina Babayeva zazpívala moderní ázerbájdžánské písně a Rashad Hashimov se skupinou "RAST Group" ukázal svůj výjimečný talent spojením národní ázerbájdžánské hudby s moderními evropskými hudebními trendy.

"Včera večer jsem byl ohromen tím, jak americké publikum nadšeně reagovalo na tradice Azerbájdžánu, které jim byly zprostředkovány v podobě tance, hudby a umění a samozřejmě naší národní kuchyně s tradicí několika tisíciletí. Účinkující i publikum demonstrovali výjimečné přátelství mezi Azerbájdžánem a Amerikou. Věřím, že včera večer Amerika vzdala hold Azerbájdžánu a Azerbájdžán vzdal hold Americe, byl to opravdu velmi přátelský a výjimečný večer," řekl Anar Mammadov, zakladatel Azerbájdžánsko-americké aliance.

Bývalý člen kongresu Dan Burton, který zastává funkci předsedy představenstva aliance, poznamenal: „Azerbájdžán je naším přítelem a pro nás je velmi důležité vztahy s touto zemí rozšiřovat. Azerbájdžánsko-americká aliance pracuje na tom, aby posílila pouta prostřednictvím různých akcí a pořádáním podobných událostí jako je ta dnešní, na které mohou obyvatelé USA na vlastní kůži okusit živoucí kulturu a poznat lidi z Azerbajdžánu.“

Členy čestného výboru slavnostní večeře byli senátoři Richard Burr, Saxby Chambliss, Thad Cochran, Roger F. Wicker; američtí politikové Gene Green, Randy Hultgren, Robert Aderholt, Corrine Brown, Luis Gutiérrez, George Holding, Eddie Bernice Johnson, Walter Jones Jr., Adam Kinzinger, John Shimkus, Tim Ryan, Fred Upton; prezident a generální ředitel listu Washington Times Larry Beasley; šéfredaktor listu Washington Diplomat Victor Shiblie; prezident Univerzity George Washingtona Steven Knapp a další přední představitelé, kulturního a obchodního života, stejně jako médií.

Fotografie z akce a další informace o slavnostní večeři a dalších aktivitách aliance naleznete na internetové adrese www.azerbaijanamericaalliance.org

O Azerbájdžánsko-americké alianci

Azerbájdžánsko-americká aliance je nestranná nezisková organizace se zaměřením na vzdělávání, která chce posílit vzájemné porozumění a respekt mezi obyvateli Azerbájdžánu a Spojených států amerických. Prostřednictvím akademických diskuzí, kulturních programů a politických rozprav se aliance snaží budovat dlouhodobé partnerství Azerbájdžánu a Ameriky.

Další informace naleznete na internetových stránkách aliance na adrese www.azerbaijanamericaalliance.org

KONTAKT:

Algirde Pipikaite

Email : Info@azerbaijanamericaalliance.com

Tel : +1-202-756-4546

Klíčová slova USA-architektura-média-vzdělání-zajímavosti-Azerbaijan America Alliance

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Věda, vzdělávání a školství
Média, společnost a životní styl