HIWIN polohovací systémy - trend budoucnosti

Společnost HIWIN, s. r. o. patří v České republice už víc než 10 let ke špičce v oblasti lineárních technologií. Na letošním 55. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu se značka HIWIN prezentuje jako renomovaný dodavatel, který dodává na trh produkty nejvyšší kvality.

HIWIN je třetím největším dodavatelem lineárních technologií na světě. Brněnská společnost zajišťuje předním výrobcům strojů a výrobních zařízení stabilní, efektivní, a především ziskové výrobní procesy. Její sortiment je velice rozmanitý, od miniaturních vedení do tiskáren až po složitá polohovací zařízení.

HIWIN uvítá návštěvníky veletrhu ve stánku č. 115, ve výstavním pavilonu "V". Letos přichází hned s několika novinkami: originálně řešeným výstavním prostorem, novým vizuálním stylem, zajímavými statickými i pohyblivými exponáty, a samozřejmě žhavými novinkami. Firma představí návštěvníkům jak jednotlivé komponenty - kuličkové šrouby a pouzdra, lineární motory a vedení, tak i pohyblivá zařízení, jako jsou lineární moduly, aktuátory a polohovací osy. Svou premiéru bude mít například polohovací osa o rozměrech 700 x 3200 mm nebo nový typ křížového stolu X-Y poháněného lineárními motory. Silnou stránkou společnosti jsou gantry systémy, plně využívající vlastnosti moderních technologií, jako je gravírování a řezání laserem, vodním paprskem nebo plazmou. Na veletrhu se představí "malé gantry" o velikosti 800 x 800 mm, a také víceosá polohovací jednotka, osazená laserovým vypalovacím zařízením.

HIWIN se může pochlubit celou řadou úspěšných realizací u nás i ve světě. Jsou to například speciální jednotka určená k polohování unikátního tomografu s nejvyšším rozlišením pro Centrum excelence Telč nebo velmi zajímavý produkt na měření kvality kol železničních vagonů pro čínský trh.

Výsledkem mnohaleté zahraniční spolupráce je zastoupení v Srbsku, distributor v Chorvatsku i vznik HIWIN Bulgaria Ltd. Brněnská společnost spolupracuje s Běloruskem, Rumunskem, a od letošního roku i s Ukrajinou. V budoucnosti chce zvýšit obrat především do zemí východní Evropy.

Popis k fotografiím:

- Křížový stůl X-Y 1200mm x 1400mm poháněný lineárními motory. Vhodné do pracovního prostoru obráběcích strojů. Pohyblivý exponát.

- LASER - prototyp funkčního stroje, 3500mm x 2600mm x 1400mm (výška), stroj pro řezání laserem + manipulace s materiálem, je to stěžejní společný projekt s firmou ALT a.s. Praha - výrobce LASER strojů. Pohon lineárními motory.

- GANTRY SYSTÉM 800mm x 800mm - malé GANTRY, pohon lineárními motory. Pohyblivý exponát.

- polohovací jednotka - polohovací osa 700mm x 3200mm. Pohyblivý exponát slouží k přesnému polohování.

Kontakt:

Andrea Němečková

andrea.nemeckova@guideline.cz

GUIDELINE spol. s r.o.

Nad Úpadem 63, Praha

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-stroje-MSV-HIWIN-firmy-Guideline

Jihomoravský (bn)