Společnosti Intelsat, BT a Ericsson představí na konferenci IBC2013 živě ragbyové utkání ve skutečném formátu 4K s ultra vysokým rozlišením

Demonstrace bude vůbec prvním sportovním přenosem přenášeným přes optická vlákna a satelit ve formátu 4K UHDTV v mezinárodním měřítku

Konference IBC2013

Společnost Intelsat S.A. (burzovní index NYSE: I), přední světový poskytovatel satelitních služeb, spolu s partnerskými společnostmi BT Group Plc a Ericsson (burzovní index NASDAQ: ERIC), Sony a Newtec, přinese skutečné televizní vysílání s ultra vysokým rozlišením ve standardu 4K (4K UHDTV), end-to-end video satelitní přenos do konferenčního centra RAI Convention Center v Amsterodamu během konference IBC2013. Vůbec poprvé bude sportovní událost snímaná několika kamerami a vysílána ve formátu 4K UHDTV a přenášena přes satelit a optické sítě, což představuje důležitý mezník. Demo se uskuteční 15. září od 15 do 17 hodin středoevropského letního času ve stánku Intelsat (1.C71).

Aby se mohl přenos uskutečnit, zachytí společnost BT ragbyové utkání premier league v Londýně pomocí třech 4K UHDTV Sony kamer a mixerů. Enkodéry Ericsson AVP 2000 Contribution Encoders a pokročilé modulární přijímače RX8200, které jsou schopny provozu ve formátu 4K UHDTV, stejně jako ve standardních režimech a režimech s vysokým rozlišením, budou kódovat a dekódovat čtyři 3G-SDI zdroje v reálném čase. Demo využije rovněž výhodu kompresní technologie MPEG-4 AVC.

Po dokončení kódování bude signál přenášen jako 100 Mbps video pomocí externí vysílací jednotky společnosti BT přes globální mediální síť BT na Intelsat, přes PoP společnosti Intelsat v budově Telehouse West společnosti BT v Londýně. Signál bude přenášen na pozemní síti IntelsatOne na teleport společnosti Intelsat v Německu, kde bude připojen na Intelsat 1W, hlavní kabel společnosti Intelsat a DTH video zázemí v Evropě, pomocí zařízení Newtec. Výsledný 4:2:2, 10-bitový signál ve formátu 4K UHDTV s 60 snímky za sekundu bude promítán na stáncích společností Intelsat, Ericsson a Sony na konferenci IBC2013, takže návštěvníci budou moci sledovat ragbyové utkání živě.

"Video programy ve formátu 4K UHDTV představují příležitost nabídnout divákům po celém světě zajímavý a odlišný obsah," řekl Peter Ostapiuk, viceprezident managementu mediálních produktů společnosti Intelsat. "Výkonný satelit Intelsat 1W má jedinečnou kapacitu přinášet takto atraktivní obsah milionům diváků kabelové a DTH televize, kterým poskytují služby naši přední evropští poskytovatelé. Tím, že společnost Intelsat představí tuto technologii, zdůrazní, že satelit je a bude nejdůležitější součástí distribuční infrastruktury médií ve světě a podtrhne význam plně integrovaných pozemních sítí jako je například IntelsatOne."

"Jsme velmi rádi, že můžeme přispět naší kompresní technologií k této převratné demonstraci videa ve formátu 4K UHDTV na konferenci na IBC2013," řekl Dr. Giles Wilson, vedoucí komprese TV společnosti Ericsson. "Řešení komprese budou pro rozšíření 4K UHDTV služeb velmi důležitá, pomohou zjednodušit procesy získávání obsahu, výměny a distribuce, které jsou pro provozovatele nezbytné, aby mohli dodávat videa v co nejvyšší kvalitě i ze vzdálených míst živě. Takové demonstrace ukážou, že jsem schopni už dnes umožnit skutečně imerzivní (vtažení do děje) televizní zážitek na dnešních velkých setech, včetně takových požadavků jakou je 60 snímková frekvence 4:2:2, 10-bitové rozlišení."

"Síť MPLS/IP společnosti BT Media and Broadcast je zkonstruována tak, aby dokázala zvládat i ty nejnáročnější úkoly, živá televizní vysílání do celého světa a je ideální pro náročné přenosy sportovních událostí ve formátu 4K UHDTV," řekl Mark Wilson-Dunn, vice prezident prodeje a marketingu společnosti BT Media a Broadcast. "Společnost BT má skvělé zkušenosti s podporou nejmodernějších mezinárodních HD a 3D přenosů, takže jsme velmi rádi, že můžeme být součástí této významné události, jakým je přenos skutečné sportovní události ve formátu 4K UHDTV na obrazovky při letošní konferenci IBC."

"Tento živý přenos prestižní sportovní události podtrhne, že širokopásmový satelitní modulátor M6100 firmy Newtec dokáže spolehlivě zpracovat a přenést jakýkoli obsah, od nízkokapacitního standardního digitálního obsahu až po náročné přenosy dat pro 4K UHDTV," řekl Steven Soenens, vice prezident řízení produktů společnosti Newtec. "Naše technologie Clean Channel Technology(R), která bude při této demonstraci použita, má velmi vysokou účinnost přenosu, až o 15 procent lepší než standardní DVB-S2 a zároveň zachovává interoperabilitu s profesionálními přijímači."

"Jsme velmi rádi, že byla společnost Sony přizvána k účasti na této jedinečné události jako technologický partner," řekl Katsunori Yamanouchi, vice prezident profesionálních řešení evropské divize společnosti Sony. "Sony chce přinášet obdivuhodné divácké zážitky z formátu 4K zákazníkům po celém světě. To ve spojení s našimi zkušenostmi v oblasti inovací znamená, že společnost Sony představovala pro tento typ akce přirozenou volbu."

O společnosti Intelsat

Společnost Intelsat je předním světovým poskytovatelem satelitních služeb. Již více než 45 let dodává společnost Intelsat informace a zábavu mnoha předním světovým mediálním společnostem, nadnárodním korporacím, poskytovatelům internetových služeb a vládním agenturám. Infrastruktura satelitů, teleportů a optických vláken je jedinečná a představuje standard pro přenos videa, dat a hlasových služeb. Od globalizace obsahu a proliferaci HD, k rozšiřování celulárních sítí a širokopásmovému přístupu, se společnosti Intelsat je moderní komunikace s kteroukoli částí světa mnohem snazší.

Kontakty:

Intelsat

Dianne VanBeber

Vice prezident pro vztahy a komunikaci s investory

Tel : +1-703-627-5100

Email : dianne.vanbeber@intelsat.com

nebo

Alex Horwitz

Ředitel pro firemní komunikaci

Tel : +1-202-679-9161

Email : alex.horwitz@intelsat.com

Zdroj: Intelsat