Abhay Pande výkonným ředitelem American Capital Energy & Infrastructure

Firma American Capital Energy & Infrastructure dnes oznámila, že jmenovala Abhaye Pandeho do funkce výkonného ředitele. Bude zodpovědný za řízení, upisování a správu investic do energetiky a infrastruktury v Asii. Pande má 15 let zkušeností v oboru investičního bankovnictví a poradenství a s poskytováním poradenských služeb firmám z energetického sektoru v oblasti fúzí a akvizic, počátečních úpisů akcií, akciového financování typu LBO, úvěrování a investic.

"Jsme rádi, že můžeme Abhaye přivítat ve společnosti American Capital Energy & Infrastructure v době, kdy se snažíme o rozvoj našeho podnikání v Asii a pracujeme na hledání atraktivních investičních příležitostí a posílení vztahů s našimi partnery v tomto regionu," řekl Paul Hanrahan, generální ředitel American Capital Energy & Infrastructure. "Abhay má bohaté zkušenosti, pracoval v řadě různých firem a s různými manažerskými týmy v oblasti energetiky i průmyslu po celé Asii. Jeho příchod do týmu American Capital Energy & Infrastructure je důležitým krokem pro posílení našeho úsilí v tomto regionu."

Před příchodem do American Capital Energy & Infrastructure pracoval Pande v divizi investičního bankovnictví firmy Citigroup, kde zastával různé funkce v oblasti investičního bankovnictví, včetně pozice spoluředitele asijské energetické divize a ředitele průmyslové divize pro jihovýchodní Asii. V Citigroup byl odpovědný za poskytování poradenských služeb zákazníkům z oboru energetiky v souvislosti s fúzemi, akvizicemi a aktivitami na kapitálovém trhu. Před příchodem do Citigroup byl manažerem v poradenské firmě A.T. Kearney, kde pomáhal představenstvům a manažerským týmům řady firem s akvizicemi, fúzemi a prodejem firem, a to zejména v sektoru dopravy a infrastruktury.

O SPOLEČNOSTI AMERICAN CAPITAL ENERGY & INFRASTRUCTURE

American Capital Energy & Infrastructure investuje do globální energetické infrastruktury, včetně zařízení na výrobu elektřiny, distribučních a přenosových sítí, systémů pro přepravu energií, ropného průmyslu a produktových a servisních firem v oblasti energetiky a těžkého průmyslu. Další informace najdete na webové stránce www.ACEI.com.

O SPOLEČNOSTI AMERICAN CAPITAL

American Capital, Ltd. (index Nasdaq: ACAS) je veřejně obchodovaná investiční firma spravující investice a majetek po celém světě. Prostřednictvím přímých investic a také přes divizi správy investic American Capital investuje, upisuje a spravuje investice do širokého portfolia aktiv, v oblasti finančnictví, realit, infrastruktury a strukturovaných produktů. American Capital spravuje aktiva v hodnotě 21 miliard dolarů. V této částce jsou zahrnuta jak aktiva na vlastní účetní rozvaze firmy, tak aktiva spravovaná sesterskými manažerskými firmami, která generují přidanou hodnotu. Celková hodnota aktiv, která firma spravuje (včetně takzvaných podkladových aktiv s pákovým efektem) činí 119 miliard dolarů. Prostřednictvím sesterské společnosti firma American Capital spravuje veřejně obchodované firmy American Capital Agency Corp. (index Nasdaq: AGNC) s čistou účetní hodnotou kolem 10 miliard dolarů a American Capital Mortgage Investment Corp. (index Nasdaq: MTGE) s čistou účetní hodnotou kolem 1 miliardy dolarů. Prostřednictvím svých 8 kanceláří v USA i Evropě American Capital a její sesterská společnost European Capital zvažují investiční příležitosti v částkách 10 až 750 miliónů dolarů. Další informace získáte na webových stránkách www.AmericanCapital.com.

Kontakt: (443) 214-7070

Paul Hanrahan, generální ředitel

Richard Santoroski, výkonný ředitel

Rajeev Garside, viceprezident