Zkrachovalý nedostavěný závod na biolíh Korfil, a.s. v Hustopečích u Brna je definitivně na prodej

Výběrové řízení na prodej majetku zkrachovalé společnosti Korfil, a.s. míří do finále. Lhůta pro podání předběžných nabídek končí již 12. 7. 2013. Firma Korfil rozestavěla obří továrnu na biolíh v průmyslové zóně za Hustopečemi nedaleko Brna. Bohužel, v průběhu výstavby se vyskytly problémy s financováním a nyní firma dluží cca 1 miliardu korun, a to převážně dodavatelům stavby a technologií. Proinvestováno již bylo 1,2 miliardy korun, přičemž cena dokončení je odhadována na dalších cca 800 mil. Kč. Krajský soud v Brně zahájil se společností insolvenční řízení na podzim roku 2008. Snaha společnosti o reorganizaci podniku a dokončení celého projektu se nezdařila. Následně byl na firmu na jaře roku 2013 prohlášen konkurz. Dle sdělení Ing. Ondřeje Gavlase ze společnosti GAUTE, a.s, která je poradcem insolvenčního správce a věřitelského výboru pro uvedené výběrové řízení, může být prodej příležitostí jak pro investory mající zájem celý projekt dokončit, tak i pro firmu, která by našla využití pro jednotlivé celky.

Další informace Vám poskytne:

Poradce: Ing. Ondřej Gavlas, GAUTE, a.s. +420 777 088 466, e-mail: ondrej.gavlas@gaute.cz

Kancelář insolvenčního správce Ing. Zámečníka: Mgr. Monika Gazdová 543 255 108

POZN:

Související článek: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/jihomoravsky-kraj/93737-veritele-neschvalili-reorganizaci-biolihove-stanice-korfil-v-hustopecich/

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-stavby-trh-firmy-Korfil-GAUTE

Jihomoravský (bn)