Polovina domácností kupuje vybavení na splátky

Dluhy jsou mezi Čechy stále aktuálnějším tématem. Půjčujeme si už téměř na všechno.

Nejnovější průzkum ukázal, že i vybavení do domácnosti je u celé poloviny rodin pořízeno na splátky. Víme na co, a kolik si Češi půjčují!

Začátkem letošního roku se mohlo zdát, že se české domácnosti v utrácení umírnily a jejich zadluženost klesá. Dnes už je ale vše jinak. Nejnovější průzkum nezávislého srovnávače Ušetřeno.cz ukazuje, že se Češi neváhají zadlužit i kvůli běžnému vybavení domácnosti a to nemalými částkami.

Nablýskaná kuchyň, nová sedačka do obývacího pokoje nebo dětský pokoj se vším, co si naši nejmenší můžou přát. Stále je co nového pořizovat, a když finance nestačí, je potřeba si půjčit. Celých 34 procent dotázaných je ochotno zadlužit se kvůli běžnému zařízení bytu jako je například obývací pokoj či kuchyň částkou až 300 000 Kč.

Průzkum: Češi se raději dobře najedí, než vyspí.

Vyspat se dá i na zemi na matraci, ale bez dobrého jídla to nepůjde. Češi prostě vědí, že láska prochází především žaludkem. Vyplývá to z výsledků průzkumu, podle kterých si lidé nejčastěji půjčují právě na zařízení kuchyně. Naopak zařízení ložnice je v žebříčku priorit na samém konci - na ložnici si půjčilo pouhé 1 procento dotázaných.

Velká část rodin si také půjčuje na zařízení celé domácnosti jako takové, ale například koupelna se sedmi procenty či dětský pokoj s pěti procenty překvapivě nepatří mezi hlavní priority českých rodin.

Kontakt: Více informací pro novináře:

Tereza Tomišková

tereza.tomiskova@usetreno.cz

Ušetřeno.cz:

Portál Ušetřeno.cz funguje jako nezávislý komplexní srovnávač cen mnoha produktů napříč celým trhem - od energetiky a pojištění, až po finanční produkty. Svým uživatelům poskytuje veškeré služby na jednom místě, čímž jim šetří čas i peníze.

Ušetřeno.cz je vlajkovou lodí společnosti AdFinance.cz, která byla založena v roce 2010.

Svým partnerům AdFinance následně dodávají kontakty na potenciální zákazníky či přímo hotové smlouvy se zákazníky novými a jen v energetické sekci společnost takto měsíčně převede na 4000 smluv. Vedle portálu Ušetřeno.cz provozuje AdFinance i konkrétněji zaměřené portály, například Energium.cz, Pojistito.cz, eSlevy.cz a další.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-trh-firmy-AdFinance

Obchod, marketing