Organizace Azerbaijan America Alliance oslaví státní svátek Ázerbájdžánu v budově National Mall

Aktivity v rámci Dne květin se uskuteční v neděli 5. května od 12:00 do 16:00, naproti Smithsonskému národnímu muzeu letectví a kosmonautiky

V neděli pořádá organizace Azerbaijan America Alliance kulturní festival v budově National Mall za účelem oslav Dne květin, který je státním svátkem Ázerbájdžánu.

V duchu naděje a nového života je tento svátek zaměřen především na děti. Den květin je v Ázerbájdžánu dnem plným světla a radosti. Organizace Azerbaijan America Alliance chce oslavu Dne květin přiblížit Američanům, a zejména pak americkým školákům.

V rámci oslav Dne květin se uskuteční řada aktivit pro celou rodinu, které budou jak zábavné, tak poučné. Více než 80 studentů ze širší aglomerace hlavního města Washingtonu vytvořilo umělecká díla, která budou v neděli v rámci této akce vystavena. Kromě tradičních manuálních a uměleckých aktivit se v rámci festivalu uskuteční také živá taneční vystoupení a videoprezentace o Ázerbájdžánu a důležitosti tohoto státního svátku pro jeho obyvatele. Oslava Dne květin začne uvítacím projevem, který přednese předseda organizace Azerbaijan America Alliance, kongresman Dan Burton a bude zakončena představením dvou velkých uměleckých děl, které během akce vytvoří místní umělci. Festival u příležitosti Dne květin bude pro studenty a jejich rodiny skvělou příležitostí, jak oslavit příchod jara a současně se dozvědět něco nového o ázerbájdžánské kultuře.

Organizace Azerbaijan America Alliance je nezávislou, neziskovou organizací, která poskytuje důležité informace o lidem, kultuře, společnosti, průmyslu, historii a aktuálních událostech týkajících se Ázerbájdžánu a jeho místních obyvatel. Jejím cílem je vytvářet a posilovat vztahy mezi Ázerbájdžánem a USA. Prostřednictvím akademických diskuzí, kulturních programů a politických jednání se tato aliance snaží podporovat a vytvářet dlouhodobá partnerství mezi občany obou států.

KONTAKT: Algirde Pipikaite, info@azerbaijanamericaalliance.com, +1 (202) 756-4546

Klíčová slova USA-kultura-styl-Azerbaijan America Alliance

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Média, společnost a životní styl