Upeč třeba okno, postav třeba střechu!

Ve středu 24. dubna tradičně proběhnou na stavebním veletrhu IBF (před pavilonem H a v pavilonu F) soutěže již pátého ročníku přehlídky učňovských řemesel České ručičky, která je vyhlašovaná Jihomoravským krajem spolu s MŠMT a dalšími ministerstvy. Organizuje ji SOŠ a SOU Brno Bosonohy, mezi partnery patří První Brněnská strojírna Velká Bíteš a již tradičním partnerem je RWE.

V těžkém souboji, nejen na poli celorepublikovém, ale za účasti učňů např. z Rakouska, Slovenska, Polska a Chorvatska, se utkají instalatéři, mechanici plynových zařízení, klempíři, pokrývači a tesaři. Uvidíme stavbu střechy – krovu, osazení střešního okna, pokrývání střechy včetně zateplení, zapojení plynoměru a plynovodní přípojky, kterou známe jako HUP a bude se i svářet. To vše v jednom dni, za pouhých 5 hodin, které učni na náročné úkoly mají.

Mladí řemeslníci mají možnost předvést své šikovné ruce, talent a znalosti před širokým publikem a to nejen z řad veřejnosti, ale především před potenciálními zaměstnavateli. Soutěž jim tak může pomoci s budoucím uplatněním po ukončení studia a podpořit je v dalším rozvoji, což je hlavním smyslem přehlídky učňovských oborů České ručičky.

Vítězové jednotlivých oborů jsou následně oceněni na slavnostním galavečeru 19. června plaketou zlatých Českých ručiček, za účasti představitelů ministerstev, Jihomoravského kraje, cechmistrů a partnerů.

KONTAKT:

ALKOM, s.r.o., Zuzana Prokešová, M: +420 777 881 041, www.ceskerucicky.org, www.alkomczech.com, jednatel@alkomczech.com

Klíčová slova ČR-vzdělání-společnost-řemesla-ALKOM s.r.o.-PROTEXT

Věda, vzdělávání a školství
Média, společnost a životní styl