Společnost Arden Asset Management vytvořila nový podílový fond disponující částkou ve výši 700 milionů dolarů a poskytla tak vedení hedge fondu přístup k denní likviditě

Tento fond je důležitým mezníkem v rozšiřování investičního prostředí důchodových fondů a doplňuje v tomto zaměření již existující instituce

Arden Asset Management LLC (dále jen “Arden”), firma fungující jako přední nezávislý správce alternativních investic spravující přibližně 7,5 miliardy dolarů, oznámila, že založila podílový investiční fond se 700 miliony dolarů v aktivech, zahájený od 17. prosince 2012. Fond alternativních strategií společnosti Arden (ARDNX), který poskytuje investorům přístup k profesionálně vedeným strategiím hedge fondů, si dává za úkol větší zhodnocení kapitálu. Aby mohl být tento cíl uskutečněn, bude se fond snažit dosáhnout co nejmenší korelace vzhledem k hlavnímu kapitálu a obligačnímu trhu ve formátu denní likvidity.

Tento fond doplňuje základní oblast podnikání společnosti Arden v poskytování zakázkových řešení hedge fondů, spravovaných účtů, sdílených a jiných prostředků pro jejich mezinárodní klienty v rámci institucionálních a penzijních fondů.

Averell H. Mortimer, prezident a výkonný ředitel společnosti prohlásil: „Protože lidé ve světě dnes žijí déle a lépe spravují své finanční záležitosti, vzrůstá také poptávka po produktech alternativních investicí, obzvlášť v oblasti definovaných příspěvků. Je nám potěšením nabídnout tuto pestrou strategii alternativních investic prostřednictvím naší inovativní nabídky denní likvidity. Poskytovat lepší přístup a výběr je jednoznačným krokem do budoucna a my věříme, že náš program je nejen skvělým způsobem, jak rozšířit portfolio, ale hlavně představuje důležitý mezník v rozšiřování investičního prostředí důchodových fondů. Myslíme si, že tento fond značně změní tuto finanční oblast.“

„Jsme potěšeni především vysokou kvalitou investičních správců, na kterých tento program stojí, a také tím, že dokázali rozpoznat důležitost této příležitosti účastnit se skvělého růstu samostatně vedených penzijních fondů,“ řekl generální ředitel Henry P Davis, vedoucí týmu, který přišel s nápadem podílového fondu.

Společnost Arden Asset Management LLC, založená v roce 1993, je přední světový správce alternativních investic s kancelářemi v New Yorku a Londýně. Arden je investiční poradce registrovaný americkou Bezpečnostní komisí cenných papírů (SEC), a přidružená organizace Ardenu, Arden Asset Management, Ltd. je autorizována a regulována britským Úřadem finančních služeb (FSA). Mezi institucionální i soukromé investory Ardenu patří klienti podléhající i nepodléhající dani z USA, Kanady, Jižní Ameriky, Velké Británie, Evropy, Austrálie, Japonska a Asie.

Tento Fond může kdykoli přesouvat alokace mezi správci či strategiemi. Dále, Poradce se může jménem Fondu rozhodnout jednoho či více z těchto správců či strategií nevyužít, nebo naopak přidat nové správce a strategie. Z tohoto důvodu jsou současní předpokládaní správci uvedeni pouze pro ilustrační účely a nemělo by se na ně nahlížet jako na budoucí složení probíhajícího portfolia Fondu (a jeho správců), jelikož to se může časem změnit.

* Tento Fond je distribuován společností Arden Securities LLC. Investoři by měli důkladně zvážit investiční plány, rizika, poplatky a výdaje Fondu, než se pro investici rozhodnou. K obdržení brožury s těmito a dalšími důležitými informacemi, volejte 866-773-7145 nebo navštivte http://www.ardenfunds.com, kde si můžete tyto materiály prohlížet a stahovat online. Pročtěte si je, prosím, pečlivě předtím než se rozhodnete k uskutečnění investice.

Investice Fondu jsou vystaveny různým rizikům, které jsou důsledkem kolísavosti čisté ceny aktiv Fondu. Z tohoto důvodu se může snížit výše vaší investice do tohoto Fondu a mohli byste přijít o peníze. Skutečné vystavení se riziku, které Fond přijímá ve svém investičním programu, se bude časem měnit, v závislosti na mnoha faktorech, mimo jiné na rozhodnutí Poradce o alokacích. Mnoho strategií Fondu zahrnuje „spekulativní“ investiční programy. Proto můžete být jako investor Fondu předmětem většího rizika ztráty než u jiných, více tradičních, podílových fondů. Také se nedá zaručit, že Poradce či Pod-poradci dosáhnou cílů Fondu. Jako investor Fondu, budou vaše investice čelit různým rizikům - prosím prohlédněte si brožuru s detaily o rizikách tohoto Fondu.

Akcie Fondu mohou klesnout na ceně a je zde riziko, že investováním do Fondu můžete přijít o peníze.

Registrace nebo souhlas SEC nemusí nutně vést k jisté úrovni dovedností či proškolení.

Sard Verbinnen & Co

Jonathan Gasthalter/Paul Caminiti, 212-687-8080

Zdroj: Arden Asset Management LLC

Prohlédněte si tuto tiskovou zprávu online na:

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-finance-trh-Arden Asset Management LLC

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Obchod, marketing