Ve čtvrtek 6. prosince budou předány ceny Český patriot 2012

Již pátý ročník cen Český patriot, které uděluje Asociace nositelů legionářských tradic za dobrovolnou a neziskovou práci v oblasti výchovy k vlastenectví a zachování historických tradic české společnosti, vyvrcholí 6. prosince udělením cen v těchto devíti kategoriích: Mladý vlastenec, Péče o památná a pietní místa, Publicistická činnost, Výchovně-vzdělávací činnost, Zachování kulturně-historického dědictví, Významný přínos české historii, Cena za celoživotní dílo, Mecenáš české historie a Mimořádná cena za hrdinství.

Nad slavnostním předáním cen přijal záštitu náměstek ministra obrany pro personalistiku Michael Hrbata.

Na večeru budou také oceněni vítězové znalostní internetové soutěže Odbojem proti zlu a předány pamětní medaile ANLET k 70. výročí operace Anthropoid.

Slavnostní večer se uskuteční v Domě armády Praha, Vítězné nám. 4 (vchod z ul. Buzulucká), Praha 6, od 18 hodin.

Akreditovat je možné se e-mailem do 6. 12. do 12 hodin na: jsvitakova@anlet.cz

Kontakt:

Jindra Svitáková, manažerka projektu

e-mail: jsvitakova@anlet.cz

Klíčová slova ČR-historie-ocenění-ANLET

Politika, veřejná správa a soudy