Předání pamětní medaile operace Anthropoid Miroslavě Němcové

Asociace nositelů legionářských tradic předá 22. října 2012 v 16:00 hodin pamětní medaili předsedkyni Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Miroslavě Němcové.

Stane se tak v atriu Poslanecké sněmovny u příležitosti vernisáže putovní výstavy Někomu život, někomu smrt, nad kterou Miroslava Němcová převzala záštitu a která se nyní přestaví také v prostorách Poslanecké sněmovny.

Výstava zde bude ke zhlédnutí až do 4. listopadu 2012, tedy právě v období, kdy vzpomeneme dvou významných událostí české historie - 24. října si připomeneme 70. výročí hromadné popravy českých vlastenců v koncentračním táboře Mauthausen zatčených v období heydrichiády a 28. října si připomeneme 94. výročí vzniku samostatného československého státu.

Pamětní medaili operace Anthropoid převezme při této příležitosti také několik dalších osobností, které se badatelsky či publicisticky dlouhodobě zabývají tématem atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha, a osobností, které podporují neziskové projekty ANLET směřující k výchově dětí a mládeže k vlastenectví a úctě k národní historii.

Pokud budou mít zástupci medií zájem zúčastnit se této akce, je třeba potvrdit účast do 22. 10. do 11 hodin, a to buď e-mailem: kaleidoskop@anlet.cz, nebo telefonicky na číslo: 604 257 178.

Kontakt:

PhDr. Jindra Svitáková

ANLET, o.s.

Generála Píky 26

e-mail: jsvitakova@anlet.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-sněmovna-historie-ocenění-ANLET

Politika, veřejná správa a soudy