Mediální telekonference: Autor nové studie bude diskutovat o tom, jak by navrhovaná regulace omezila rozvoj internetu v evropských zemích a na celém světě

Připojte se prosím k ekonomovi Dr. Michaelovi Kendemu, spoluvedoucímu regulačního oddělení společnosti Analysys Mason, který bude ve čtvrtek 13. září v 15:30 (13:30 Světového času UTC) diskutovat o zjištěních svého nedávno vydaného dokumentu. Dokument zkoumá velkolepý rozvoj a nasazení internetu pomocí širokopásmového mobilního připojení na celém světě, a to především díky investicím a výstavbě operátorů, včetně řady předních evropských poskytovatelů. Dr. Kende společně s velvyslancem Davidem Grossem posoudí nové návrhy na regulaci globálního internetu a jejich dopad na země v Evropě.

Konferenční hovor: Globální rozvoj internetu: Poučení pro budoucnost

Účastníci: Dr. Michael Kende, spoluvedoucí regulačního oddělení společnosti Analysys Mason

Amb. David Gross, partner, Wiley Rein

Čas: Čtvrtek, 13.září v 15:30 (13:30 Světového času UTC)

Mezinárodní poplatek: +1 719-325-4755

Regionální číslo: Kontaktní informace pro konkrétní země najdete níže.

Přístupový kód: 9124031

Potvrzení pozvání: media@analysysmason.com

Zpráva "Globální růst Internetu: Poučení pro budoucnost," popisuje, jak se Evropa stala centrem migrace internetového provozu a zvýšení počtu uživatelů internetu v celosvětovém měřítku. Dr. Kende říká, že když poskytovatelé v Evropě začali budovat svou síť a propojovací uzly IXP, nastal posun v šířce pásma. To pomohlo decentralizovat provoz v Africe a dále snížit reakční časy a náklady. Zatímco v roce 1999 směřovalo 70% šířky pásma z Afriky do USA, v roce 2011 tato hodnota klesla na pouhých několik procent, a téměř 90% šířky pásma směřuje do Evropy. Evropští operátoři jsou také nástrojem zvýšení kapacity v Africe a budování místních mobilních širokopásmových sítí.

Zpráva dále poskytuje důkazy o tom, že současný internetový model účinně podporuje růst internetu na celém světě, a varuje, že restriktivní předpisy by mohly bránit dalšímu rozvoji. Dr. Kende oceňuje soukromé investice a modernizaci, ale varuje, že přemíra regulací může tento růst zastavit.

Chcete li potvrdit pozvání nebo získat více informací o rozhovoru, použijte prosím e-mail media@analysysmason.com. Kopii zprávy Dr. Kendeho najdete na stránkách http://www.analysysmason.com/internet-global-growth-lessons-for-the-future. Další informace o společnosti Analysys Mason najdete na adrese http://www.analysysmason.com.

Dr. Michael Kende, Ph.D

Michael Kende je spoluvedoucí regulačního oddělení ve společnosti Analysys Mason. Dr. Kende je vzděláním ekonom a držitel doktorátu z MIT. Ve společnosti Analysys Mason spolupracuje s provozovateli a regulačními orgány na šesti kontinentech a poskytuje poradenství v různých internetových otázkách. Pracoval na projektech týkajících se propojení páteřních sítí internetu, přidělování rozsahů, zavádění širokopásmového připojení, Voice over IP a IPTV. K jeho klientům patří Světová banka, agentura IDA v Singapuru, dozorčí agentura OSIPTEL v Peru a Evropská unie.

Velvyslanec David Gross

David A. Gross, bývalý americký koordinátor pro komunikaci a mezinárodní a informační politiku při americkém ministerstvu zahraničí, je předsedou skupiny Mezinárodní telekomunikační praxe Wileyho Reina. Jako jeden z předních světových odborníků na mezinárodní telekomunikaci oslovil Valné shromáždění Organizace spojených národů (OSN) a vedl delegace na mnoha významných mezinárodních telekomunikačních konferencích.

Čísla pro konkrétní země:

Rakousko: 0800 295 793

Belgie: 0 800 75 852