Afghan Wireless Communications Company: Spojujeme Afghánce se světem již více než 10 let

Firma Afghan Wireless Communication Company (AWCC), kterou založil podnikatel a filantrop Ehsanollah Bayat, slaví deset let poskytování kvalitních služeb bezdrátové komunikace, které spojují Afghánce i s nejodlehlejšími kouty světa.

Díky svému odhodlání pomáhat lidem v Afghánistánu překonal Ehsan Bayat, zakladatel a generální ředitel firmy Afghan Wireless, potíže, jako například logistické problémy, politickou nestabilitu či fyzické zabezpečení a nespolehlivost dodávek energie. Vytvořil ze své firmy průkopníka na poli služeb mobilní telefonní komunikace v Afghánistánu. Původním Bayatovým záměrem bylo pomoci Afgháncům, kteří až do příchodu společnosti Afghan Wireless nemohli vlastnit žádné mobilní telefony a byli nuceni čekat třeba i několik hodin ve frontách před malým počtem veřejných telefonních center, když si chtěli zatelefonovat.

6. dubna 2002, pouhých 7 týdnů po instalaci prvotní komunikační sítě firmy AWCC, zahájila slavnostně jeho excelence Hamid Karzai provoz GSM sítě firmy Afghan Wireless uskutečněním mezinárodního hovoru do Německa. A dnes, o více než 10 let později, jsou firma Afghan Wireless a Ehsan Bayat hrdi na to, že mohou společně slavit vybudování moderní telekomunikační sítě a struktury služeb v Afghánistánu.

Bayat říká: "Neslavíme pouze deset let úspěchů firmy Afghan Wireless. Slavíme dostupnost špičkové telefonní sítě a širokopásmových služeb pro všechny Afghánce. Pryč jsou dny, kdy bylo nutné přemýšlet kdy a kde hovor uskutečnit. Nyní mají Afghánci možnost získat přístup do kvalitní a spolehlivé telekomunikační sítě a souvisejících služeb ze všech míst své země. Afghan Wireless má radost, že se mohla stát průkopníkem v této oblasti a hrát důležitou roli v propojení Afghánistánu se světem. Více než 98 % našeho týmu tvoří talentovaní Afghánci. Firmu AWCC jsme vybudovali jako obraz celé naší země a jsme hrdi na to, že můžeme spolu s celým Afghánistánem oslavovat deset let významných úspěchů, navzdory mnoha lidem, kteří se snaží pokrok v naší zemi hatit."

O společnosti Afghan Wireless

Společnost Afghan Wireless (AWCC) se sídlem v Kábulu, kterou založil Ehsanollah Bayat jako společný podnik firmy Telephone Systems International, Inc. (TSI) a Ministerstva komunikace poskytuje své služby zhruba 4 miliónům zákazníků po celém Afghánistánu. Firma má více než 4 500 stálých zaměstnanců a dalších více než 100 tisíc externích zaměstnanců. Díky tomu je jedním z největších zaměstnavatelů v Afghánistánu a jedničkou v poskytování služeb a řešení pro bezdrátovou a širokopásmovou komunikaci pro domácnosti i firmy. Více informací najdete na webových stránkách http://www.afghan-wireless.com.

KONTAKT: Alberto Lopez, a.lopez@tsiglobe.com, +97-142278695

Zdroj: Afghan Wireless Communications Company

Klíčová slova Afghánistán-komunikace-služby-Afghan Wireless Communications Company

Asie, Austrálie (as)