Afghan Wireless se přiblížila k dosažení cíle 5000 zaměstnanců

Firma Afghan Wireless se přiblížila k dosažení svého cíle zaměstnat v Afghánistánu na 5000 zaměstnanců

Firma Afghan Wireless ("AWCC"), největší afghánský telefonní operátor a jeden z největších soukromých zaměstnavatelů v Afghánistánu, dosáhla významného mezníku, když počet jejich zaměstnanců v Afghánistánu překročil 4 300. Firma AWCC má krátkodobý cíl zaměstnat 5000 místních zaměstnanců před 10. výročím svého založení. Navíc se firma AWCC podílí na nepřímém zaměstnávání dalších více než 100 tisíc místních obyvatel Afghánistánu, kteří prodávají dobíjecí kupóny, sim karty nebo se podílejí na provozech veřejných telefonních stanic (PCO). Z pracovníků firmy AWCC tvoří více než 97% Afghánci a firma je tak společností, která je skutečně řízena a vedena Afghánci.

Všech 4 300 místních zaměstnanců využívá programu ADP (Afghan Development Program - Afghánský rozvojový program) firmy AWCC. Jedná se o program pro školení a udržení zaměstnanců firmy AWCC. Amin Ramin, generální ředitel firmy AWCC, k investicím firmy do lidských zdrojů poznamenává: "Dlouhodobý růst firmy AWCC závisí na úspěchu našich zaměstnanců. Firma AWCC do svých zaměstnanců investuje prostřednictvím školení a rozvoje jejich schopností. Chceme, aby firma AWCC hrála významnou roli ve zlepšování Afghánistánu a nabízela našim zaměstnancům kvalitnější a lepší život. Od všech našich manažerů a vedoucích pracovníků očekáváme, že budou podporovat firemní kulturu, která našim zaměstnancům pomáhá v profesním růstu, ke zlepšování jejich osobních vlastností a k maximálnímu využití jejich skutečného potenciálu."

Nadir Abdullah, ředitel firmy AWCC pro lidské zdroje, strategii náboru nových zaměstnanců ve firmě popsal těmito slovy: "Firma AWCC aktivně přijímá každý den nové afghánské pracovníky. Našim zaměstnancům nabízíme příležitost k osobnostnímu rozvoji prostřednictvím tří následujících cest:

Získáváním pracovních zkušeností

Poskytováním zpětné vazby a vytvářením a podporou vzájemné komunikace v jednotlivých pracovních skupinách

Nabídkou formálních školení."

Předseda představenstva firmy AWCC, Ehsan Bayat, je hrdý na to, že výstavbu a údržbu komunikační sítě i nadále provádí Afghánci. Firma AWCC se neustále snaží udržet si pozici telekomunikační jedničky a vždy má zájem zaměstnat afghánské muže a ženy, kteří mohou přispět k lepší budoucnosti firmy. Afghánští lidé se v oboru telekomunikací rychle zorientovali, získali cenné zkušenosti a nyní se podílí na provádění celé řady každodenních činností ve firmě AWCC. Firma AWCC na oplátku pomáhá jim a jejich rodinám zlepšovat kvalitu jejich života. Kromě toho, celá řada Afghánců, kteří své zkušenosti získali ve firmě AWCC začala podnikat nebo přešla do jiných firem a přispívají tak k dalšímu rozvoji pracovního trhu v Afghánistánu.

Pokud máte zájem o práci ve společnosti AWCC, kontaktujte nás na webových stránkách http://www.afghan-wireless.com a staňte se součástí firmy, která plní závazky vůči afghánskému lidu.

O společnosti Afghan Wireless

Firma AWCC sídlí v Kábulu a má přibližně 4 milióny zákazníků v celém Afghánistánu. Je jedním z největších zaměstnavatelů pro Afghánce. Přímo zaměstnává více než 4 300 zaměstnanců a dalších 100 tisíc pak nepřímo. Firma AWCC je jedničkou na poli bezdrátových a širokopásmových služeb a technologií, které poskytuje jak domácnostem, tak firmám. Další informace najdete na webových stránkách http://www.afghan-wireless.com nebo na webových stránkách organizace Telephone Systems International ("TSI") http://www.tsiglobe.com.

KONTAKT: Alberto Lopez, a.lopez@tsiglobe.com, +97-142278695

Zdroj: Afghan Wireless

Klíčová slova Afghánistán-komunikace-internet-zaměstnanost-firmy-Afghan Wireless

Asie, Austrálie (as)