Jak dál v jazykových školách?

Možnosti a meze komunikativní metodiky výuky cizích jazyků, motivace a vzdělávání lektorů, nová média, ale také otázky legislativy týkající se práce zahraničních lektorů či problematika výuky češtiny jako cizího jazyka. To vše a ještě mnohem více nalezneme mezi tématy odborné konference, kterou pořádá v Městské knihovně v Praze 31. března Asociace certifikovaných jazykových škol ACERT.

Na řadě přednášek, workshopů i neformálních jednání se zde mohou setkat zástupci jazykových škol a odborných sdružení i institucí a samozřejmě učitelé, nejen angličtináři. Jinými slovy, všichni profesionálové v oblasti výuky cizích jazyků, kteří se zajímají o současnou dobrou praxi i perspektivy svého oboru. Oboru, který bývá někdy podceňován, ale přesto tvoří jeden z klíčových faktorů pro naši vzdělanost a konkurenceschopnost české ekonomiky. Konference je v Praze první svého druhu a chce navázat na loňský úspěch mezinárodního setkání Evropského sdružení pro kvalitní jazykové služby EAQUALS, které učinilo alespoň na dva dny z Prahy symbolické hlavní město cizích jazyků.

Konference uvítá několik zahraničních hostů a je otevřena široké odborné veřejnosti, zejména z řad učitelů jazyků i zástupců jazykových škol a dalších vzdělávacích institucí. Konferenci pořádá ACERT - Asociace certifikovaných jazykových škol. Toto prestižní profesní sdružení je přidruženým členem mezinárodní organizace EAQUALS a spojuje kvalitní jazykové školy, které nechávají úroveň svých služeb pravidelně ověřovat a certifikovat v souladu s osvědčenými mezinárodními principy kvality jazykového vzdělávání. Více informací naleznete na stránkách http://www.acert.cz

Kontkat :

PhDr. Andrea Křížková