Společnost ABS Jets rozšiřuje flotilu o nový letoun Phenom 300. * Do Prahy dorazí dnes.

Další rozšíření flotily letadel hlásí společnost ABS Jets, jeden z nejrychleji rostoucích operátorů business jetů na světě a významný hráč v regionu střední a východní Evropy. Nejnovější přírůstek Phenom 300 brazilského výrobce Embraer dorazí dnes na pražské Letiště Ruzyně do jednoho z hangárů ABS Jets.

Novou akvizicí potvrzuje společnost ABS Jets svou dlouhodobou úlohu leadera a průkopníka soukromé letecké přepravy v regionu - jde totiž o vůbec první letoun typu Phenom v České republice a na Slovensku. "Phenom 300 je důkazem zvýšené poptávky po našich službách v regionu střední a východní Evropy. Zároveň tím plníme i náš expanzivní plán, v němž jsme již dříve avizovali, že každým rokem budeme rozšiřovat flotilu," přibližuje Vladimír Peták, generální ředitel ABS Jets.

Podle tvrzení odborníků skutečně v poslední době roste poptávka po privátní letecké přepravě jakožto alternativě k cestování business třídou u běžných aerolinek. Ceny jsou totiž díky konkurenčnímu boji a tlaku na snižování nákladů plně srovnatelné. Oproti "obyčejným" letům ale nabízí cestování business jetem řadu výhod - flexibilní časy odletů a příletů, absolutní klid pro práci i ve vzduchu či doprovodný servis šitý doslova "na míru".

Phenom 300: Kancelář v oblacích

Kompaktní proudový business jet Phenom 300 vyniká především spolehlivostí, houževnatostí a nízkými provozními náklady. Jeho velkým plusem je záruka na první 3 roky provozu poskytovaná výrobcem, kdy jsou náklady na údržbu prakticky nulové. "Model Phenom 300 brazilského výrobce Embraer patří podle prodejních výsledků mezi vůbec nejpoptávanější stroje ve své třídě," dodává Vladimír Peták.

Oblíbený je zejména pro velmi dobrý poměr cena - výkon. Pořizovací cena začínající na 8,5 mil. USD, kapacita až 9 cestujících a především průměrné náklady na 1 letovou hodinu okolo 1 400 EUR dělají z Phenom 300 v očích korporátní klientely zajímavou alternativu ke klasickým letům s aerolinkami. Stejně oblíbený je i mezi jednotlivci, pro něž je důležité efektivní využití času - ať už jde o hvězdy showbusinessu, politiky či známé sportovce.

V luxusním interiéru s důrazem na komfort a ergonomii, vyvinutém ve spolupráci s BMW DesignWorks, může cestovat až 9 pasažérů a 2 členové posádky. Vysoká variabilita interiéru a několik různých možností uspořádání kabiny uspokojí i ty nejnáročnější klienty. Samozřejmostí jsou polohovatelná křesla pro pasažéry, samostatné ovládání teploty v kabině a plně izolovaná toaleta. Dokonalý výhled pak zajišťují největší okna ve své třídě.

Výjimečný je také objem zavazadlového prostoru - zatímco konkurenční modely ve stejné třídě nabízejí zhruba 750 - 1 500 litrů, Phenom 300 bez problémů pojme až 2 237 litrů zavazadel. Cestovní rychlost stroje je 0,78 Mach s doletem 3 650 km, což z něj činí ideální volbu pro téměř pětihodinové lety.

Kontakt:

Soňa Stejskalová

marketing@absjets.com

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz

Klíčová slova ČR-letectví-firmy-ABS Jets

Auto-moto, doprava a stroje