V Praze proběhla za účasti Mirka Topolánka a Martina Bursíka konference Biomasa&Energetika

Rady, tipy, diskuse, ale i varování. Šestnáctý ročník konference Biomasa&Energetika měl vše a přibližně tři stovky účastníků se rozhodně nenudily. Díky odborníkům ze všech oborů zabývajících se biomasou získali ti, co se konference zúčastnili, množství cenných informacích o tomto moderním odvětví.

Vrcholem dopolední části byly přednášky Martina Bursíka a Mirka Topolánka. Prvně jmenovaný porovnával českou energetiku s těmi ostatními v rámci EU. Topolánek zase zmínil, že je důležité biomasu efektivně využívat. V této souvislosti zdůraznil, že bez využití tepla je energetické využití biomasy neefektivní.

Už předtím všechny přivítal předseda pořádajícího CZ Biom Jan Habart, který následně rozebral nedávno schválený zákon o podpoře OZE. Plynule na něj navázal Luděk Šikola. Ten rozebral dopady legislativních změn na podnikání.

V odpoledním programu pak došlo především na témata z praxe. Nejprve rozebrali problematiku pelet a kotlů Vladimír Stupavský a Marek Řebíček. Konferenci uzavřel tipy, jak se vyhnout problémům při zavádění bioplynových stanic, Tomáš Novotný.

Kontakt:

Jan Huk