Asociace certifikovaných jazykových škol schválila nová pravidla pro certifikaci

ACERT - Asociace certifikovaných jazykových škol schválila 23.11.2011 na svém pravidelném zasedání v Ostravě nové inspekční schéma.

ACERT - Asociace certifikovaných jazykových škol je jediná profesní organizace věnující se v České republice oblasti jazykového vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru, jejíž členové jsou povinni se pravidelně certifikovat. Sdružuje jazykové školy z Prahy, Brna, Ostravy, Českého Těšína a Kolína, členské školy mají pobočky a lektory na celém území ČR.

Důvodem přijetí nové verze pravidel byla zejména snaha o větší transparentnost, přiblížení se zákazníkům z řad personalistů i veřejnosti a podpora zájemců o členství v ACERT. Nová pravidla jsou poprvé v češtině (dosavadní verze byly dostupné pouze v angličtině) a jsou podrobnější. Poskytují tak detailní představu o kvalitě prověřované vstupní certifikací a následnými pravidelnými recertifikacemi.

I nová pravidla zachovávají principy členství v ACERT, tedy zejména povinnost školy poskytovat o sobě pravdivé informace, zaměstnávat kvalifikované lektory, připravovat kvalitní vzdělávací programy, disponovat dostatečným zázemím, pravidelně školit své lektory a pracovat se zpětnou vazbou klientů i zaměstnanců.

Nová pravidla jsou veřejně přístupná na webu asociace (http://acert.cz/imgdata/167/img74.pdf.

ACERT Asociace certifikovaných jazykových škol, o.s.

Kolodějská 8/3077

Kontakt: