Nadace Gates Foundation a její partneři se účastní Světového dne boje proti dětské obrně 2011

Nadace Billa a Melindy Gatesových (Gates Foundation), spolu s celosvětovou komunitou jejích partnerů, vyzývají politiky ke zvýšení úsilí v boji za vymýcení dětské obrny a žádají všechny, kdo chtějí pomoci, aby se k této iniciativě připojili. To vše u příležitosti Světového dne boje proti dětské obrně (World Polio Day 2011), který se koná dnes, 24. října 2011.

Multimediální materiály k této tiskové zprávě najdete na webových stránkách: http://multivu.prnewswire.com/mnr/gatesfoundation/49365/

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20111022/MM91577 )

"Máme jedinečnou příležitost vymýtit dětskou obrnu, ale potřebujeme větší úsilí, řádné vedení a více peněz," řekl Bill Gates, spoluředitel nadace Gates Foundation. "Pracujeme se skvělými partnery, jako například Rotary, FC Barcelona a Global Poverty Project, díky kterým se dětská obrna dostává do popředí zájmu."

Před dvaceti lety dětská obrna každý rok zabila nebo paralyzovala na 350 tisíc dětí. Od té doby se díky očkování výskyt této nemoci značně snížil. Investice do očkování je tak jednou z nejlepších dlouhodobých investic, která umožňuje potlačení této nemoci a dává dětem šanci na hladký a zdravý start do života.

Dnes je před obrnou chráněno již 99% světové populace. Nicméně stále existují země, jako je například Čína a Čad nebo Nigérie či Pákistán, které nám připomínají, že dětská obrna zde stále hrozí a riziko nákazy existuje všude.

Upozornění pro vydavatele:

V rámci Světového dne boje proti dětské obrně probíhají po celém světě různé aktivity zaměřené na tuto nemoc a snahy o její vymýcení.

Filmy a fotografie ve vysokém rozlišení si můžete stáhnout na následujících webových stránkách:

Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak naše nadace a její partneři bojují proti dětské obrně, navštivte následující akce:

Dne 22. října pořádá FC Barcelona během svého zápasu proti FC Sevilla celou řadu tematicky zaměřených akcí na boj s dětskou obrnou. Hráči španělského fotbalového klubu FC Barcelona budou mít na dresech nápis “Stop dětské obrně” jako připomínku Světového dne boje proti dětské obrně.

Dne 24. října pořádá nadace Gates Foundation spolu s místními partnery různé akce zaměřené na dětskou obrnu a boj s ní v tichomořském regionu (Tokio, Japonsko). Součástí budou také diskuze o strategii boje proti tomuto onemocnění. Akce se uskuteční pod rozsvícenou Tokijskou věží.

Fotografie z této akce budou ke stažení na následujících webových stránkách:

Dne 24. října se Bill Gates setká se zástupci firmy Rotary International ve Washingtonu, aby podpořili úsilí předních představitelů americké politiky v boji za vymýcení dětské obrny.

http://www.rotary.org/en/MediaAndNews/News/Pages/111010_news_WPD_preview.asp x

Dne 24. října podpoří nadace Gates Foundation všechny, kteří mají zájem pomoci v boji proti dětské obrně. Akce se koná v Seattlu a ve Washingtonu.

Ve dnech 28. až 30. října se uskuteční v australském Perthu koncert zpěváka Johna Legenda na podporu boje za vymýcení dětské obrny. Jedná se o první ze série podobných akcí pořádaných v roce 2011 na podporu boje s dětskou obrnou pod záštitou australské vlády

Nadace Billa a Melindy Gatesových

Nadace Billa a Melindy Gatesových se řídí přesvědčením, že každý život má stejnou hodnotu, a snaží se pomáhat všem lidem vést zdravý a produktivní život. V rozvojových zemích se zaměřuje na zlepšování zdraví lidí, a dává jim šanci pozvednout se z hladu a extrémní chudoby. Ve Spojených státech se snaží zajistit, aby všichni lidé, zvláště ti s nejmenšími prostředky, měli přístup k příležitostem, které potřebují k úspěchu ve škole a v životě. Nadace má sídlo v Seattlu ve Washingtonu, jejím generálním ředitelem je Jeff Raikes a spoluředitelem William H. Gates st., pod vedením Billa a Melindy Gatesových a Warrena Buffetta. Více informací získáte na webových stránkách http://www.gatesfoundation.org nebo se do diskuze můžete zapojit na Facebooku a Twitteru.

Zdroj: Bill & Melinda Gates Foundation

+1-206-709-3400, media@gatesfoundation.org

Klíčová slova USA-zdraví-společnost-Bill & Melinda Gates Foundation

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)