Hudební série “American Express(R) Unstaged” začíná v Madridu koncertem skupiny Coldplay, sedminásobného držitele cen Grammy(R) * Tento koncert bude naživo přenášen prostřednictvím služby VEVO na YouTube.

Jedinečný koncert je první mezinárodní akcí “American Express Unstaged” přenášenou prostřednictvím služby VEVO na YouTube * Anton Corbijn je režisérem této akce, která bude globálně vysílána dne 26. října

Společnost American Express, ve spolupráci s firmami VEVO a YouTube, dnes oznámila, že skupina Coldplay, která se těší globální popularitě a získala několik cen Grammy (R), bude posledním vystupujícím v populárním online hudebním pořadu “American Express Unstaged”. Toto vystoupení bude přenášeno online z jedné z nejslavnějších španělských arén Plaza de Toros de Las Ventas v Madridu, a to 26. října od 16:00 času ER (13:00 času PT). Online přenos bude k dispozici na webové stránce http://www.youtube.com/coldplayVEVO a také prostřednictvím aplikací VEVO a Youtube, na mobilních zařízeních iPhone, iPod touch, iPad a Android. Globální akce se uskuteční jen dva dny poté, co se netrpělivě očekávané páté studiové album kapely Coldplay (MYLO XYLOTO, jehož vydavatelem je Capitol Records) dostane do obchodů.

Akce “American Express Unstaged” spojuje populární hudební umělce s renomovanými filmovými režiséry. Koncert skupiny Coldplay bude režírovat přední filmový režisér a slavný fotograf Anton Corbijn (The American, Control), který získal četná ocenění. Corbijn, který je známý pro své mistrné využívání černobílého obrazu, nabídne fanouškům této kapely ohromující vizuální zážitek jak v přímém přenosu, tak v online záznamech. Jedná se již o šestý díl koncertní série “American Express Unstaged” a vůbec první koncert, který se uskuteční mimo USA. V rámci této koncertní série vystoupily již tak slavné kapely, jako jsou Arcade Fire, John Legend & The Roots, Sugarland, Duran Duran nebo My Morning Jacket.

Chris Martin, hlavní zpěvák kapely Coldplay, která se aktuálně na koncert “American Express Unstaged” připravuje v Jihoafrické republice, kde vyprodala stadiony v Kapském Městě a Johannesburgu, řekl: “Anton Corbijn je pro nás hrdina již dlouhou dobu a moc se těšíme, až se pod jeho režií představíme světu. Nemůžeme se dočkat až na akci ‘American Express Unstaged’ vystoupíme a představíme se našim fanouškům z celého světa. Bude to velká akce.”

Od dnešního dne mohou držitelé karet American Express a hudební fanoušci na webových stránkách http://www.youtube.com/coldplayVEVO zhlédnout přípravné práce na akci a také jedinečný obsah, který ještě více smaže hranice mezi účastí na živém vystoupení a online přenosem, včetně skvělého traileru “American Express Unstaged”. Vstupenky na koncert v Plaza de Toros de Las Ventas v Madridu, který se uskuteční 26. října, si držitelé karet American Express mohou zakoupit v rámci exkluzivního předprodeje již od 7. října od 9:00 SEČ na webových stránkách http://www.Ticketmaster.es. Na stejných webových stránkách budou od 10. října od 10:00 SEČ vstupenky k dispozici také široké veřejnosti.

Fanoušci skupiny Coldplay si také budou moci užít speciálního záznamu koncertu “American Express Unstaged”, a to již v noci, ihned po živém vysílání. Přístupová adresa je http://www.youtube.com/coldplayVEVO. Záznam koncertu bude k dispozici také po omezenou dobu 48 hodin na vybraných video kanálech.

O kapele Coldplay a jejím novém albu MYLO XYLOTO

Album MYLO XYLOTO bylo nahráno v Londýně a jeho producenty jsou Markus Dravs (Arcade Fire, Björk, Mumford and Sons), Daniel Green a Rik Simpson, spolu se zvláštním přispěním Briana Enoa (U2, David Bowie). Kapela Coldplay, jejíž členové jsou Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion a Chris Martin, dosud prodala na celém světě více než 50 milionů desek a získala četná ocenění, včetně sedmi cen GRAMMY(R), šest ocenění Brit Awards a čtyř ocenění MTV Video Music Awards. Poslední album kapely z roku 2008 (Viva La Vida) se dostalo do čela žebříčků hitparád ve 36 zemích, včetně USA a Velké Británie.

O akci “American Express Unstaged”

Koncert skupiny Coldplay dne 26. října je již šestý díl inovativní série hudebních koncertů “American Express Unstaged. Tyto koncerty začala firma American Express pořádat v létě 2010 ve spolupráci s firmami VEVO a YouTube. Akce “American Express Unstaged” povyšuje koncerty na novou úroveň a přináší nejlepší hudební umělce, kteří koncertují na nejvýznamnějších místech jednotlivých zemí. Celá akce je navíc vždy režírována slavnými filmovými režiséry a živé vysílání je přenášeno na sociální sítě, jako netradiční formát zvyšování sledovanosti. Koncerty všech pěti dosavadních hudebních skupin, které vystoupily v rámci akce “American Express Unstaged”, vidělo již více než 40 milionů diváků.

O American Express

American Express je globální firmou, která nabízí svým zákazníkům přístup k produktům a službám, které obohacují jejich životy a umožňují jim dosáhnout úspěchu v podnikání. Více informací najdete na webových stránkách americanexpress.com nebo se s námi můžete spojit na sociálních sítích facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress a youtube.com/americanexpress.

O společnosti VEVO

VEVO je světová jednička v poskytování hudebních a zábavních videoklipů. Firma má pobočky v New Yorku, Londýně, Los Angeles, Chicagu, Detroitu a San Francisku. V USA, Kanadě a Velké Británii najdete obsah firmy VEVO na webových stránkách VEVO.com, na mobilních telefonech a tabletech (iPhone, iPod touch, iPad, Android, Windows Phone 7, BlackBerry PlayBook), online televizi (Google TV, Boxee) a uživatelských videopřehrávačích. Firma VEVO svá hudební videa nabízí na Facebooku a také nabízí syndikovaný obsah z desítek online webových stránek, včetně mimo jiné AOL, BET, CBS Interactive Music Group (včetně Last.fm a MP3.com), Fuse.tv a Univision. Díky partnerství s YouTube je obsah společnosti VEVO dostupný ve více než 200 zemích celého světa, což tuto platformu zpřístupňuje zájemcům v opravdu globálním měřítku.

O YouTube

YouTube je nejpopulárnější online video komunita na světě, která milionům lidí umožňuje objevit, zhlédnout a sdílet originální videozáznamy. Naší snahou je umožnit vám objevit svět prostřednictvím videa. YouTube je fórum, kde spolu lidé z celého světa mohou vzájemně komunikovat, a současně je platformou, která umožňuje malým i velkým tvůrcům originálního obsahu a reklamy šířit svůj obsah a zpřístupnit ho široké veřejnosti. Firma YouTube, LLC sídlí v kalifornském San Bruno a je dceřinou firmou společnosti Google Inc.

Kontaktní informace

PMK-BNC

Heter Myers, 212-373-6111

heter.myers@pmkbnc.com

nebo

American Express

Bradley R. Minor, 212-640-2274

bradley.r.minor@aexp.com

Zdroj: American Express

Přečtěte si tuto tiskovou zprávu online na:

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-pop-hudba-American Express Unstaged

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)