Prohlášení Billa a Melindy Gatesových k oznámení Aliance GAVI o nabídce život zachraňujících vakcín za snížené ceny

Bill a Melinda Gatesovi, kteří společně řídí nadaci Bill & Melinda Gates Foundation, vydali následující prohlášení k oznámení Aliance GAVI o nabídce život zachraňujících vakcín pro rozvojové země za snížené ceny.

"Jednou z nejvyšších priorit nadace Gates Foundation je zlepšit přístup dětí z nejchudších zemí k život zachraňujícím vakcínám. Snížení cen, které nadnárodní firmy zabývající se výrobou vakcín nabídly alianci GAVI je významným posunem, který přispěje k tomu, že i děti z nejchudších zemí budou mít nyní přístup ke stejným život zachraňujícím vakcínám jako děti žijící v bohatých zemích.

"Jsme velmi potěšeni zejména z nabídky rotavirové vakcíny. Šok z toho, že více než 500 tisíc dětí každoročně umírá na následky této nemoci, proti které se lze chránit a která způsobuje závažné průjmy, nás přivedl k tomu, že se při poskytování pomoci zaměřujeme hlavně na oblast zdravotní péče. Díky této nabídce bude aliance GAVI schopná zajistit širší využití těchto vakcín jak dnes, tak i do budoucna, čímž se podstatně zvýší počet dětí chráněných proti smrtelným chorobám, proti kterým však existuje očkování."

Zdroj: Bill & Melinda Gates Foundation

Bill & Melinda Gates Foundation

Telefon: +1-206-709-3400

E-mail: media@gatesfoundation.org