aonTV rozšiřuje své služby o další cizojazyčné programy. Od 30. května 2011 nabídne aonTV mimo jiné první kanál v češtině. Počet televizních kanálů firmy aonTV v základním balíčku se zvýší o 20 programů a balíček tak zahrnuje více než 110 televizních programů. Kromě toho firma provozuje dalších 30 prémiových televizních kanálů a 10 HD kanálů s vysokým rozlišením. Díky nejnovější technologii je nyní přepínání kanálů dílem okamžiku.

V Rakousku žijí početné zahraniční komunity. Podle údajů tamního statistického úřadu STAT žije v Rakousku více než 200 tisíc lidí ze Srbska, Černé Hory a Kosova, 60 tisíc Poláků, 68 tisíc Rumunů, 27 tisíc Rusů a 185 tisíc Turků. Kromě toho žije v Rakousku kolem 45 tisíc Čechů, což je významná etnická skupina.

“S celkovým počtem 150 televizních kanálů nabízíme našim klientům nebývale pestrou nabídku programů. Lidé původem z jiných zemí, kteří žijí v Rakousku tak mohou sledovat aktuální situaci v jejich rodných zemích díky zprávám v jejich mateřském jazyce. Uvědomili jsme si, že zde tato multikulturní potřeba existuje a i nadále budeme pokračovat v rozšiřování naší nabídky cizojazyčných programů,” vysvětluje Alexander Sperl, obchodní ředitel a člen představenstva firmy A1.

První kanál v češtině a 8 dalších nových cizojazyčných kanálů pro imigranty žijící v Rakousku

Základní balík programů, které firma aonTV nabízí a který nyní zahrnuje 19 cizojazyčných televizních stanic, bude rozšířen o dalších 14 nových televizních stanic. Mezi nimi je i ČT24, český zpravodajský kanál.

Nejlevnější a nejrozsáhlejší nabídka digitální televize na rakouském trhu

Měsíční předplatné za základní balík programů aonTV zůstává nezměněno a činí 4,9 Euro. Díky tomu nabízí aonTV za tyto peníze opravdu skvělou protihodnotu. Cena za základní balík 110 programů plus přístupová linka od A1 za 15,98 Euro měsíčně a MediaBox za 1,90 Euro měsíčně (nutné podmínky pro využívání této služby) je tak aktuálně nejnižší na rakouském trhu. Firma aonTV nabízí celkem 150 televizních programů (z toho asi 110 základních programů, 30 prémiových a 10 HD kanálů s vysokým rozlišením). Kromě toho

firma disponuje archivem více než 2000 filmů a seriálů, 300 národních i zahraničních radiostanic, informačními kanály zaměřenými na počasí či horoskopy a také globálními zpravodajskými a informačními kanály na platformě “Zeit im Bild (ZIB)”. To vše tvoří rozsáhlou nabídku služeb firmy aonTV.

Odkaz na celé portfolio televizních programů firmy aonTV: http://www.telekom.at/export/sites/default/residential/pdf/produktfolder/aon TV_Senderplatzliste.pdf

Nejrychlejší přepínání kanálů v Rakousku a lepší kvalita obrazu a zvuku

Spolu s rozšířením nabídky televizních programů firma zavádí v Rakousku také novou a jedinečnou technologii s názvem “Fast Channel Change (Rychlé přepínání kanálů)”. Tato technologie snižuje dobu přepínání kanálů, která v případě digitální televize činí běžně 2 - 3 sekundy, na méně než 1 sekundu. Díky tomu nabízí firma aonTV nejrychlejší přepínání televizních kanálů v Rakousku. Kromě toho mohou od nynějška zákazníci firmy aonTV využívat takzvanou retransmisní technologii, což je metoda kontroly a automatické opravy chyb při přenosu. Díky tomu je kvalita zvuku i obrazu mnohem lepší.

A1 - služby mobilní komunikace i pevných linek pod jednou střechou

Firma A1 je předním rakouským poskytovatelem telekomunikačních služeb. Má 5,1 zákazníků v oblasti mobilní komunikace a 2,3 miliónů uživatelů pevných linek. Zákazníci firmy A1 Telekom Austria mohou využívat komplexní nabídku komunikačních služeb pod jednou střechou. Firma totiž nabízí hlasovou telefonii, přístup k internetu, řešení pro přenosy dat a IT služby, služby s přidanou hodnotou, velkoobchodní prodej přenosové kapacity, mobilní média a platební řešení.

Firma A1 je součástí skupiny Telekom Austria Group - největšího poskytovatele telekomunikačních služeb v zemích střední a východní Evropy. Firma Telekom Austria Group má nyní zastoupení v 8 zemích střední a východní Evropy.

Firma A1 (legalno: A1 Telekom Austrian AG) má přibližně 9 700 zaměstnanců. Generálním ředitelem firmy je Hannes Ametsreiter, který současně zastává pozici generálního ředitele firmy Telekom Austria Group a je také členem představenstva asociace GSM Association (GSMA), která hájí zájmy průmyslu mobilních komunikací po celém světě.

Kontaktní informace: Elisabeth Mattes, mluvčí, Telekom Austria Group a A1

Telefon: +43 664 663 91 87, E-Mail: elisabeth.mattes@a1telekom.at

Klíčová slova Rakousko-média-komunikace-firmy-A1 Telekom Austria

Evropa, EU, NATO (es)