Společnost AIR PRODUCTS opět získala od Evropské unie finanční podporu na realizaci vzdělávacích potřeb svých zaměstnanců

V rámci operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost získala společnost AIR PRODUCTS spol. s r.o. finanční prostředky ve výši 2,500.000 korun na realizaci projektu "Nová vize - cesta z krize". Jedná se již o druhou dotaci, kterou společnost získala z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

Projekt "Nová vize - cesta z krize" začal 1.srpna 2010 a potrvá do července 2012. Jeho smyslem je prohloubení stávajícího vzdělávacího systému pracovníků a zavedení zcela nové koncepce komplexnosti celého vzdělávacího systému. Podnětem ke vzniku projektu byly výsledky šetření, jaké potřeby v sebevzdělávání zaměstnanci preferují.

"Hlavním cílem projektu “Nová vize - cesta z krize” je podpora inovace systému firemního vzdělávání," říká personální ředitelka společnosti Air Products Jitka Moravcová a dodává:

"Důraz je kladen na rozvoj interního vzdělávání a posílení koncepce „učící se organizace." Součástí projektu je rozvoj 48 zaměstnanců a snaha posílit pozici zaměstnanců, kteří jsou ve firmě déle než tři roky a mají předpoklady pro předání zkušeností a poznatků mladším kolegům.

Pravidelná analýza motivace a spokojenosti zaměstnanců, která mapuje také jejich vzdělávací potřeby, ukazuje zájem především o tyto oblasti:

- rozvoj znalostí a dovedností v oblasti cizojazyčné komunikace se zaměřením na obchod a vyjednávání,

- komplexní rozvoj znalostí v oblasti měkkých dovedností,

- sjednocení úrovně dovedností v oblasti informačních technologií.

"Chceme nastavit zcela novou koncepci vzdělávání a rozšířit nabídku edukačních kurzů, zajistit komplexnost vzdělávacího systému a posílit interní vzdělávání oproti externímu,” vyjmenovává priority společnosti Moravcová. “Projekt je navržen tak, aby jednotlivé aktivity navazovaly na předchozí cykly a zaměstnanci získali konkurenční výhodu ve formě aktivních znalostí z identifikovaných oblastí."

Dotaci na zaměstnanecký projekt získala společnost Air Products z prostředků Evropského sociálního fondu také v roce 2006. Částku 1,700.000 korun tehdy investovala do dvouletého projektu "Relaxujte, prosím", zaměřeného na posílení schopnosti zaměstanců zvládat stresové situace a adaptovat se na změny v sociálním a ekonomickém prostředí.

Kontakt:

Lucie Pavlásková

e-mail: lucie@pavlaskova.cz

Klíčová slova ČR-vzdělání-práce-firmy-Air Products

Věda, vzdělávání a školství
Politika, veřejná správa a soudy