AMI Praha a. s. získala certifikaci ISO 20000-1

AMI Praha a.s. rozšířila své certifikační portfolio o ISO 20000-1 (Management služeb IT v organizaci). Jako další krok ve zlepšení a standardizaci servisních služeb se AMI Praha a.s. rozhodla v roce 2011 zavést normu ISO 20000-1. Projekt se podařilo úspěšně dokončit začátkem měsíce května.

"Hlavním cílem projektu bylo zvýšení kvality služeb poskytovaných servisem a nastavením podle best practices ITIL (IT Infrastructure Library). Rovněž jsme chtěli vytvořit předpoklady pro zlepšování služeb servisu přesnějším měřením plnění SLA," vysvětluje Tomáš Čihák, ředitel servisu. "Z pohledu obchodu je pro nás klíčový spokojený zákazník, k čemuž můžeme přispět vyšší kvalitou servisních služeb, a také schopnost dosáhnout souladu s výběrovými řízeními, u nichž se objevují kvalifikační předpoklady na certifikaci ISO 20000-1," hodnotí přínos projektu Petr Urban, obchodní ředitel.

AMI Praha a.s. je softwarová společnost poskytující komplexní služby v oblastech podnikových IT řešení a internetu. Na trhu působí od roku 1996 a je business partnerem společnosti Oracle a držitelem certifikátů pro řízení jakosti dle normy ISO 9001:2009, pro řízení bezpečnosti informací dle normy ISO 27001:2006 a pro servisní služby v oblasti informačních technologií a podporu provozu aplikací a serverů podle normy ISO 20000-1:2006.

Více informací o AMI Praha a.s. a jejích službách naleznete na http://www.ami.cz.

Kontakt: Jarmila Ptáčníková, tel.: 739 500 233

ČTK ke zprávě vydává fotografii, která je k dispozici ve Fotobance ČTK na adrese

http://multimedia.ctk.cz/cs/foto/hledani?sendFlag=1&q=protext&name=1&lang=none&service%5B%5D=1&service%5B%5D=2&service%5B%5D=3&service%5B%5D=4&service%5 B%5D=5&service%5B%5D=6 a na webu Protextu http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-internet-počítače-software-firmy-AMI Praha

IT, telekomunikace