Barracuda Web Filter opäť medzi elitou

Začiatok nového roka už tradične prináša ďalšie výročné ocenenie udeľované odborným časopisom SC Magazine, ktorého cieľom je vybrať tie najlepšie a najúspešnejšie riešenia z oblasti bezpečnosti informačných systémov. Už po siedmej za sebou sa v ostrej konkurencii niekoľkých desiatok prihlásených riešení mnohých výrobcov medzi absolútnu špičku opäť prepracovala spoločnosť Barracuda Networks.

Tento rok bol v rámci "SC Magazine Reader's Trust Awards" medzi finalistami v kategórii "Best Content Security" nominovaný produkt Barracuda Web Filter spolu so službou Barracuda Web Filtering Service.

Na tomto mieste je vhodné pripomenúť, že už predtým získal Barracuda Web Filter v inom hodnotení SC Magazine maximálny počet hviezdičiek vo všetkých sledovaných kritériách a bol zaradený do elitného klubu "SC Magazine Recommended".

Barracuda Web Filter používateľa chráni pred spyware, malware a ďalšími typmi škodlivých kódov súvisiacich s využívaním internetových aplikácií, ako je napríklad web, instant messaging, alebo Internet telefónia. Okrem eliminácie rôznych bezpečnostných rizík produkt ponúka aj ďalšie pokročilé možnosti pre filtrovanie a blokovanie nežiaduceho internetového obsahu, takže môže významne prispieť k zvyšovaniu produktivity práce zamestnancov. S tým súvisí aj úspory investičných a prevádzkových nákladov vzhľadom na znížené nároky na kapacitu internetového pripojenia a ďalších sieťových zdrojov.

Zatiaľ posledné významné vylepšenie osvedčeného produktu Barracuda Web Filter sa týka jeho využitie u vzdialených užívateľov, ktorí môžu mať na svojich laptopoch inštalovaný softvérový doplnok Barracuda Web Security Agent. Administrátori aplikácie Barracuda Web Filter tak majú k dispozícii bohaté možnosti, ako ľahko a efektívne nastaviť široké spektrum pravidiel pre vzdialených užívateľov, ktorí sú vďaka tomu automaticky chránení pred rôznymi typmi spyware, malware a ďalším nežiaducim obsahom z Internetu.

Súčasné modely Barracuda Web Filter pokrývajú svojou kapacitou potreby malých, stredných i väčších firiem, a to vrátane veľkých korporátnych zákazníkov. Navyše je v prípade potreby možné spojiť niekoľko takýchto zariadení do zväzku a dosiahnuť tak ešte väčšiu kapacity a spoľahlivosti celého riešenia.

Viac informácií o Barracuda Web Filter, Barracuda Web Security Agent a Barracuda Web Filtering Service môžete získať na týchto stránkach:

http://www.gestocomm.cz/gesto-communications-produkt-barracuda-networks-web- filter-drive-spyware-firewall.htm

Distribútorom zariadení Barracuda Networks pre Českú republiku a Slovensko je spoločnosť Gesto Communications.

Kontakt: Gesto Communications, tel: (+420) 271 735 344, 271 731 481, 267 310 034, sales@gestocomm.cz, Korunní 106, 101 00 Praha 10,

Klíčová slova ČR-počítače-firmy-GESTO Communications

IT, telekomunikace