TZ Asociace režisérů a scenáristů (ARAS)

Dne 15. 12. přijali zástupci ČSSD Bohuslav Sobotka a Lubomír Zaorálek iniciátory "otevřeného dopisu předsedům politických stran", který vyzývá k novelizaci systémově špatných mediálních zákonů. Setkání se zúčastnili reprezentanti Asociace režisérů a scenáristů, Filmového a televizního svazu, Inventury demokracie i nezávislých tvůrců. Obdobná setkání proběhla v minulých dnech i s Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a Radkem Johnem (VV) a politiky těchto stran. Politici, studenti i tvůrci se shodli na tom, že "dopis" postihuje stav České televize, který lze pojmenovat jako krizový. Shodně konstatovali, že je nutné začít pracovat na novele zákona, podle něhož by byli voleni členové mediálních rad. Politici vyjádřili zájem na tomto problému se zástupci profesních organizací spolupracovat.

doc. MgA. Olga Sommerová, místopředsedkyně FITESu

doc. Mgr. Petr Kaňka, předseda Rady ARAS

Tomáš Kopečný, Inventura demokracie

Kontakt:

Petr Kaňka

e-mail: pkanka@volny.cz

tajemník rady ARAS

Petr Koza

e-mail: koza@aras.cz

Olga Sommerová

e-mail: olga@sommerova.cz

Klíčová slova ČR-média-film-zákon-ARAS