33. tematická konference Výživa a potraviny 2010

Dne 8. a 9. prosince se v Pardubicích uskuteční 33. tematická konference Výživa a potraviny 2010, jejíž součástí bude i seminář na téma INOVACE V POTRAVINÁŘSTVÍ A VÝŽIVĚ ANEB JAK CHUTNÁ VĚDA? Konference, kterou pořádá Společnost pro výživu ve spolupráci s firmou SVOBODA - výroba domácích knedlíků s. r. o. Blučina, bude věnována inovacím v oblasti transferu technologií pro výrobu proteinových potravin s vlivem na lidské zdraví a přínosu vědy v potravinářství.

Rovněž zde bude uvedena i absolutní novinka mezi dietními potravinami a objev světové úrovně - nová proteinová potravina Smacker.

Konference se zúčastní špičky české vědy a přední odborníci v oblasti obezitologie a výživy jako například MUDr. P. Tláskal, CSc., předseda Společnosti pro výživu, MUDr. P. Dlouhý, Ph.D., zástupce přednosty Ústavu výživy 3. LF, Prof. MUDr. Josef Hyanek DrSc. a další významní odborníci. Konference se uskutečňuje za podpory společnosti Česká hlava s. r. o.

Celý druhý den konference bude věnován představení projektu společnosti SVOBODA - výroba domácích knedlíků, s. r. o., který byl podpořen z evropských fondů OPPI - Inovace, Inovativní bílkovinná technologie pro výrobu potravin, projekt č. 4.1 IN03/089. Za této podpory byla vyvinuta nová technologie, která umožnila přinést na trh přelomovou potravinu v oblasti nutriční výživy Smacker protein Spagety, Smacker protein Steak a Dessert.

Nová potravina se vyznačuje nízkou kalorickou hodnotou a nízkým glykemickým indexem, čím si získává podporu a přízeň odborníků pro výživu. Tento unikátní objev, vyvinutý českým Výzkumným ústavem potravinářským v Praze, rozšiřuje významným způsobem spektrum potravin pro osoby s nadváhou a obezitou, dále pro nemocné diabetem, vysokým cholesterolem či alergií na lepek. Součástí konference bude i ochutnávka receptů připravovaných z nové potraviny.

Pozvánka pro zástupce médií

Rádi bychom pozvali na konferenci i zástupce médií na den 9. prosince 2010. Konference se uskuteční od 10:00 do 14:30 v hotelu Labe v Pardubicích.

V případě Vašeho zájmu laskavě potvrďte svou účast na adrese avanti@avanti-promotion.cz anebo telefonicky na tel. čísle 777 800 880, kontakt Mgr. Jana Fábryová.

Kontakt:

Jana Fábryová