Česká rodinná firma Kama s.r.o. specializovaná na výrobu sportovních svetrů a čepic stejnojmenné značky slaví 20. výročí.

Po celé toto období působí stabilně na českém trhu a vyváží do dvaceti států světa. Kama odolala ekonomické krizi posledních let i krizi v českém oděvním průmyslu. Vyplatilo se udržet kvalitní produkci v Česku a odolat vábení vyrábět levně v Asii - čeští i zahraniční prodejci se totiž stále častěji ptají, kde bylo zboží vyrobeno. Zachování výroby v Česku a soustavné budování kvalitní značky bylo základní esencí receptu na dlouhodobou stabilitu firmy. Kama investuje do sponzoringu, je partnerem české běžecké reprezentace, kanadského biatlonu, olympijský tým Andory byl letos ve Vancouveru oblečen do těchto českých výrobků. Za dobrým jménem stojí špičková kvalita produkce a vysoká úroveň obchodních vztahů.

U zrodu Kamy před 20 léty byla klasická "garážová story“. Když byla paní Mahulena Pertlová, (t.č. výkonná ředitelka firmy) na mateřské, našla doma starý pletací stroj, na němž upletla dětem čepice. Ty se líbily a tak začala plést pro známé. Postupně zaměstnávala další domácí pletařky a do organizace podniku se zapojil manžel, hudebník Jiří Pertl, švagr a sestra. Dnes má Kama pletařskou továrnu s 25 zaměstnanci a subdodavatelsky spolupracuje s dalšími českými firmami. Ve svém oboru sportovního pleteného oblečení směle stojí na trhu po boku globálních světových značek. Paní Mahulena byla loni nominována společností Ernst & Young do soutěže Podnikatel roku 2009.

Letos, kdy značka slaví dvacáté výročí, nastupuje do firmy druhá generace zakladatelské rodiny. Ing. Klára Pertlová a Adam Pertl se rozhodli společně pokračovat v tradici a dále rozvíjet tento rodinný podnik se svými rodiči.

Odkazy:

- webové stránky http://www.kama.cz

- produktový katalog kolekce Kama 2010/2011 v PDF http://www.kama.cz/!verejne/Kama_2010_11.pdf

- produktový katalog kolekce Kama 2010/2011 Flash http://www.kama.cz/!verejne/Kama_Flash_Catalogue1011.swf

- produktový plakát kolekce Kama 2010/2011 PDF http://www.kama.cz/!verejne/kama_plakat1011lowres.pdf

Tiskový kontakt:

Mgr. Jiří Pertl

Tel. 602 526 091

pertl@kama.cz

Fotografie je dostupná také v Infobace ČTK v sekci Protext-foto.

Klíčová slova ČR-textil-firmy-Kama

Zpracovatelský a výrobní průmysl