Na Letišti Ruzyně vyroste nový hangár pod taktovkou společnosti ABS Jets

Zleva: Stanislav Kučera, ABS Jets, člen dozorčí rady; Martin Plch, Metrostav, ředitel; Pavel Vaculík, 1.PROJEKTOVÁ, technický ředitel; Petr Navrátil, ÚCL, Ředitel sekce letové a provozní; Radomír Šaňák, ABS Jets, obchodní ředitel; Jozef Rada, Generální ředitel ÚCL; Tomáš Kárník, ABS Jets, Manažér údržby; Zdeněk Dvořák, ABS Jets, člen představenstva; Vladimír Peták, ABS Jets, Generální ředitel  a Člen představenstva; David Kyjovský, ABS Jets, předseda představenstva; Antónia Tomková, ABS Jets, Marketing a PR

Zleva: Stanislav Kučera, ABS Jets, člen dozorčí rady; Martin Plch, Metrostav, ředitel; Pavel Vaculík, 1.PROJEKTOVÁ, technický ředitel; Petr Navrátil, ÚCL, Ředitel sekce letové a provozní; Radomír Šaňák, ABS Jets, obchodní ředitel; Jozef Rada, Generální ředitel ÚCL; Tomáš Kárník, ABS Jets, Manažér údržby; Zdeněk Dvořák, ABS Jets, člen představenstva; Vladimír Peták, ABS Jets, Generální ředitel a Člen představenstva; David Kyjovský, ABS Jets, předseda představenstva; Antónia Tomková, ABS Jets, Marketing a PR

Přední operátor privátních letadel v České republice i v regionu střední a východní Evropy, společnost ABS Jets, postaví na pražském ruzyňském letišti nový hangár o celkové kapacitě 6 000 m2. Slavnostní odhalení základního stavebního kamene proběhlo dnes v pátek 22.10.2010 v 11:00. Na základní stavební kámen společně poklepali generální ředitel společnosti ABS Jets Vladimír Peták, generální ředitel Úřadu pro civilní letectví ČR Josef Rada a zástupci pražského Letiště Ruzyně.

Firma ABS Jets již vlastní menší hangár s celkovou plochou 3 000 m2, který koupila od ČSA v roce 2006. Do září příštího roku tak ztrojnásobí svou stávající hangárovací kapacitu a částečně uspokojí dynamicky rostoucí poptávku posledních let. "Již před začátkem výstavby máme předpronajato 50 % ploch," pochvaluje si aktuální vysokou poptávku Radomír Šaňák, obchodní ředitel ABS Jets.

"Těší nás, že společnost ABS Jets, náš významný obchodní partner v oblasti General Aviation, výrazně rozvíjí svou činnost - a to nejen v letecké přepravě, ale i údržbě letadel, pro kterou bude částečně určen i tento nový hangár," řekl Jiří Pos, člen představenstva a vrchní ředitel pro letecký obchod, provoz a řízení majetku Letiště Praha.

Nový vlastní hangár bude znamenat další posílení vedoucího postavení společnosti ABS Jets na středoevropském trhu privátní letecké přepravy. V současnosti provozuje společnost několik tryskáčů a již od roku 2004 se její flotila každým rokem rozrůstá minimálně o jeden nový stroj. "V horizontu následujících 2-3 let plánujeme tempo naší expanze ještě zvýšit. Dlouhodobým cílem pro příštích 10 let je dosáhnout maximální synergie a efektivity z obou našich stěžejních činností - provozování business jetů a poskytování servisních služeb," říká Vladimír Peták, generální ředitel ABS Jets.

Hangár navíc zatraktivní Prahu jako středoevropské centrum privátní letecké přepravy a služeb pro VIP klientelu a podpoří výsadní postavení společnosti ABS Jets v servisním zázemí pro špičkové letouny Embraer Legacy 600 v celém regionu. Servisní služby pro třetinu všech letounů Embraer Legacy registrovaných ve střední a východní Evropě totiž zajišťuje právě ABS Jets.

Z důvodu snížení rizika výstavby, byl společností ABS Jets vybrán pro komplexní zabezpečení realizace nového hangáru přední EPC kontraktor, společnost 1. PROJEKTOVÁ, a.s. Ta je zodpovědná za celý průběh projektu od prvotní inženýrské činnosti až po předání hotové stavby. V tendru na vlastní výstavbu zvítězila stavební společnost Metrostav. Výstavba nového hangáru bude částečně financována z vlastních zdrojů, částečně ze zdrojů externích. "Právě díky značným reinvesticím našich zisků zpět do společnosti dosahuje ABS Jets dlouhodobého a setrvalého růstu," zdůrazňuje Vladimír Peták. Plná škála služeb ABS Jets dnes zahrnuje provozování business jetů, řízení pozemního a letového provozu, plánování a zajišťování charterových letů, podporu provozu, servis a údržbu letadel.

Nový hangár je také pokračováním úspěšné tradice leteckých inovací na ruzyňském letišti. Již současný hangár postavený původně roku 1937, který společnost ABS Jets koupila od ČSA v roce 2006, významně předběhl svou dobu. Celková velikost a dispoziční řešení, stejně jako velkorysé a prakticky řešené prostory pro servisní zázemí, mají plnohodnotné využití i po více než 70 letech. Nová budova, která vyroste v blízkosti staršího hangáru a rozšíří celkový počet hangárů na čtvrtém terminálu ze tří na čtyři, půjde ve šlépějích svého předchůdce.

ČTK ke zprávě vydává fotografie, které jsou k dispozici v databázi ČTK Protext - foto a na internetu na adrese http://www.protext.cz

Kontakt:

Antónia Tomková

Marketing & PR | ABS Jets, a.s.

M: +420 733 788 733

tomkova@absjets.cz