Nadace Alcoa oslavila datum 10.10.10 překvapením v podobě grantů pro svou komunitu * Každá z 10 charitativních organizací na 10 místech po celém světě získala 10.000 amerických dolarů

Lidé po celém světě hledali zajímavé způsoby, jak oslavit datum 10.10.10. Mnoho párů si vybralo toto datum jako den své svatby. Nadace Alcoa Foundation spatřuje v tomto datu příležitost, jak rozdávat - překvapila 10 charitativních organizací na 10 místech světa částkou 10.000 amerických dolarů.

Iniciativa nadace Alcoa “Give 10” je součástí každoročního programu společnosti s názvem Měsíc služby, celosvětové dobrovolné akce, která letos zmobilizuje více než 23.000 zaměstnanců, aby přispěli pro rozvoj své komunity a odpracovali v průběhu měsíce října 6000 hodin na 700 akcích v oblasti služeb.

Akce “Give 10” se uskutečnila v neděli 10. října v 10 komunitách společnosti Alcoa po celém světě, od Tennessee, kde funguje již téměř 100 let, až po nejnovější operační centrum na Islandu a na dalších místech, jako například v Rusku, Brazílii, Švýcarsku a Kanadě.

Finanční prostředky předají představitelé společnosti Alcoa 10 různým charitativním organizacím, které se zaměřují na nejzávažnější sociální a environmentální problémy v oblastech, kde společnost Alcoa působí - hlad a problémy lidí bez domova, prevenci HIV, bezpečnost a trvale udržitelný rozvoj z hlediska životního prostředí.

“Projekt ‘Give 10’ byl koncipován tak, aby ještě více posílil práci tisíců dobrovolníků z řad zaměstnanců společnosti, kteří tento měsíc mění svou komunitu - sází stromy, zlepšují gramotnost dětí, nabízí potraviny a opravují budovy,” řekla prezidentka nadace Alcoa Foundation Paula Davisová.

“Naši lidé mají velký zájem na tom, aby věnovali něco místům, kde žijí a pracují a my jsme nadšeni, že můžeme ještě více podpořit jejich práci těmito 10 speciálními dary pro 10 charitativních organizací, které si to nejvíce zaslouží a pomoci tak ještě více změnit život těch, kteří to nejvíce potřebují.”

Nadace Alcoa usiluje o trvale udržitelný rozvoj v komunitách, kde společnost Alcoa působí, kam od roku 1952 věnovala na řešení nejzávažnějších místních problémů 515 milionů amerických dolarů. Práce nadace Alcoa podporuje úsilí tisíců dobrovolníků z řad jejích zaměstnanců, kteří v roce 2009 odpracovali 650.000 hodin služeb na zlepšení oblasti, kde žijí, což je stejný objem, jako kdyby 325 lidí pracovalo na plný úvazek po celý rok.

Příjemci grantů v rámci programu“Give 10” nadace Alcoa:

Chelan Douglas Land Trust, Wenatchee, WA, USA

Bob Wilt, prezident divize US Global Primary Products, předá grant ve výši 10.000 amerických dolarů zástupci organizace Chelan Douglas Land Trust, poté co dobrovolníci ze společnosti Alcoa strávili den úklidem přírody v okolí vyhlídky na stezce HorseLake Trailhead. Finanční prostředky pomohou Land Trust zlepšit přirozené prostředí, vyhubit invazivní druhy a vybudovat kulturu ochrany v severní části centrálního Washingtonu. Nadace Alcoa spolupracuje s organizací Land Trust od roku 2007.

City of Maryville, Tennessee, USA

Alcoa Foundation udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů na pomoc zeleni ve městě City of Maryville v rámci festivalu Foothills Fall Festival. Na této akci zaměřené na hliník budou dobrovolníci ze společnosti Alcoa informovat komunitu a výhodách recyklace a údržbě recyklačních zařízení.

Přátelé stezky Muketawa (Friends of Muketawa Trail), Whitehall, MI, USA

Alcoa Howmet udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů organizaci Přátelé stezky Muketawa Friends of Muketawa Trail, aby mohli vybudovat 26 mil. stezek v původním koridoru zrušené železniční trati. Dobrovolníci ze společnosti Alcoa skupinu podporovali v uplynulých osmi letech, snažili se zajistit trvale udržitelný rozvoj komunity a místní vybavenost.

Centru pro slepé děti (Blind Children’s Center), Fullerton, Kalifornie, USA

Craig Brown, viceprezident divize Global Aerospace Customers and Marketing, Alcoa Fastening Systems, udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů Centru pro slepé děti (Blind Children’s Center) v kalifornském Fullertonu, poté co pracoval s dobrovolníky společnosti Alcoa na zlepšení zařízení v centru, jako bylo vymalování a opravy. V centru se učí slepí a slabozrací Braillovo písmo a jiné dovednosti důležité pro život.

Asociace drobných farmářů (Association of Small Farmers), Sao Luis, Brazílie

Frank Feder, prezident divize Alcoa pro Latinskou Ameriku udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů Associaçao dos Pequenos Produtores Rurais (Asociace drobných farmářů), kterou podporují dobrovolníci společnosti Alcoa v Brazílii od roku 2007. Organizace podporuje ekonomický a sociální vývoj malých farmářů v regionu v blízkosti závodů společnosti Alcoa v oblasti Sao Luis.

Klinická nemocnice pro válečné veterány v oblasti Samara (Clinical Hospital for War Veterans of the Samara Region), Samara, Rusko

Alcoa Samara udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů Klinické nemocnici pro válečné veterány v oblasti Samara (Clinical Hospital for War Veterans of the Samara Region), která poskytuje zdravotnickou péči veteránům v Samaře. Divize Alcoa Russia pracuje s organizacemi pro veterány jak v oblasti Samara, tak Belaya Kalitva, kde má společnost své závody, poskytuje jim finanční podporu a práci dobrovolníků, aby zlepšila život vysloužilců, mužů i žen.

Arsol Rescue Squad, Reykjavík, Island

Marcos Ramos, prezident evropské divize Alcoa udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů organizaci Arsol Rescue Squad na Islandu poté, co bude dobrovolně pracovat spolu se zaměstnanci společnosti Alcoa na zlepšení prostředí zařízení organizace a zajištění bezpečnějšího a efektivnějšího provozu. Zaměstnanci společnosti Alcoa věnují 300-400 hodin ročně této organizaci, výcviku speciálních psů pro záchranu lidí pod lavinami nebo po zemětřesení a při pomoci s hledáním.

Společnost pro postižené děti (Quebec Society for Disabled Children), Quebec, Kanada

Pierre Morin, prezident divize Alcoa Canada udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů Společnosti pro postižené děti v Quebecu (Quebec Society of Disabled Children), která pomáhá rodinám postižených dětí. Finance budou použity na instalaci výtahů a další nezbytné infrastruktury a vybavení pro zajištění bezpečnosti mladých obyvatel. Společnost Alcoa a nadace Alcoa Foundation podporují tato zařízení od roku 2008, jak finančně, tak prací dobrovolníků.

Nadace Samara (Samara Foundation for Social Development Time to Live), Rusko

Společnost Alcoa Russia udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů Nadaci Samara (Samara Foundation for Social Development Time to Live), organizaci zaměřené na prevenci HIV mezi mladými lidmi prostřednictvím zvyšování informovanosti a vzdělávání. Organizace je členem organizace AIDS Action Europe.

Vývařovna Jardin de Montbrillant, Ženeva, Švýcarsko

Ingrid Muhlbock, prezident divize European Mill Products, udělí grant ve výši 10.000 amerických dolarů vývařovně Jardin de Montbrillant, po dni stráveném s dobrovolníky ze společnosti Alcoa Geneva při poskytování jídel lidem v nouzi. Dobrovolníci ze společnosti Alcoa podporují tuto organizaci již mnoho let a poskytují teplá díla obyvatelům města v nouzi z centra v Ženevě.

O SPOLEČNOSTI ALCOA

Společnost Alcoa je největším světovým výrobcem hliníku, hliníkových fólií a dalších hliníkových materiálů. Kromě toho, že zavedla moderní způsob výroby, vyvinula důležité produkty pro oblast leteckého, automobilového a balicího průmyslu, stavebnictví, dopravy, spotřební elektroniky v dalších oblastí trhu, kde působí již více než 120 let. Kromě hliníku a výrobků z něj firma vyrábí a prodává fólie, odlitky z tvrdých slitin a výkovky, hliníková kola Alcoa(R), upevňovací systémy, odlitky s vysokou přesností a odlitky lité na vytavené modely a stavební systémy a produkty z dalších lehkých kovů, jako například titanu a super slitin na bázi titanu. Trvale udržitelný rozvoj je nedílnou součástí provozních postupů společnosti Alcoa a návrhů produktů a konstrukcí, které poskytuje zákazníkům. Společnost Alcoa je již osm let zařazena na žebříčku Dow Jones Sustainability Index a zhruba 75 procent veškerého dosud vyrobeného hliníku od roku 1888 je stále v aktivním používání. Společnost Alcoa zaměstnává zhruba 59.000 lidí v 31 zemích po celém světě. Více informací naleznete na internetové adrese http://www.alcoa.com

O NADACI ALCOA FOUNDATION A INICIATIVĚ MĚSÍCI SLUŽBY

Nadace Alcoa je jednou z největších firemních nadací v USA, s aktivy ve výši přibližně 420 milionů amerických dolarů. Kromě řešení místních potřeb v obcích, kde společnost Alcoa působí, se nadace Alcoa zaměřuje na podporu péče o životní prostředí, čímž umožňuje hospodářskou a sociální udržitelnost. Dále prostřednictvím vzdělávání a školství podporuje přípravu budoucích pracovníků. Nadace Alcoa byla založena před více než 50 lety a od roku 1952 investovala v USA více, než 515 milionů dolarů. Pod firemní značkou programu Měsíce služby sdílejí pracovníci Alcoa svou energii, nadšení a odhodlání vyvolat změnu v našich komunitách. Měsíc služby je ústředním bodem každoročního úsilí dobrovolných pracovníků společnosti Alcoa, která v roce 2009 věnovala 650.000 hodin služby 9000 charitativním organizacím. Jedná se o ekvivalent 325 lidí pracujících na plný úvazek. Jejich čas odpovídá 4 milionům dolarů na dobrovolných příspěvcích nadace Alcoa.

Kontakty:

Alcoa Foundation

Libby Archell, +1-347-901-1902

Zdroj: Alcoa

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-společnost-finance-kovy-firmy-Alcoa

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Politika, veřejná správa a soudy