Společnost Albemarle oslavuje otevření centra sdílených služeb v maďarské Budapešti

Společnost Albemarle přesune většinu svých obchodních procesů do svého "Centra dokonalosti", což jí přinese větší efektivitu a současně zlepšení služeb zákazníkům.

Společnost Albemarle Corporation (index NYSE: ALB), světová jednička v dodávkách moderních speciálních chemikálií, řešení pro čistou energii a procesů pro trvale udržitelný rozvoj, slavnostně otevřela své centrum sdílených služeb v maďarské Budapešti. Slavnostní recepce u příležitosti otevření tohoto centra se uskutečnila minulý týden.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20050801/ALBEMARLELOGO )

Toto centrum, které je známo pod názvem Albemarle's Center of Excellence (Centrum dokonalosti - ACE), bylo postaveno v rámci firemní iniciativy "Project One Albemarle", jejímž cílem je zefektivnit a zhospodárnit firemní procesy. Výsledkem je jedno automatizované globální centrum, které firmě Albemarle umožní snížit náklady, zvýšit produktivitu a pomůže jí zajistit dlouhodobý růst.

"Centrum ACE (Albemarle's Center of Excellence) je důležitou součástí naší vize udělat z naší firmy silnější a efektivnější organizaci," řekl Luke Kissam, prezident společnosti Albemarle. "Velmi pečlivě jsme zhodnotili některé oblasti našeho podnikání a obchodních procesů a nasadili na tyto procesy model štíhlé výroby. Identifikovali jsme úskalí a nekonzistentní místa v našich obchodních procesech a vytvořili jsme systémy pro jejich usnadnění, standardizaci a automatizaci. Nyní zahajujeme fázi zavádění těchto změn. Do budoucna bychom chtěli celou implementaci zhodnotit a znovu přehodnotit zjištěné výsledky tak, abychom mohli ještě více zvýšit naši produktivitu," doplnil.

Společnost Albemarle zavedla některá kritéria, na jejichž základě bylo vybráno nejvhodnější umístění centra ACE. Po rozsáhlém průzkumu provedeném v několika zemích východní Evropy si nakonec firma vybrala Maďarsko, a to zejména z několika následujících důvodů:

-Podpora ze strany státních úřadů a komunity

-Dostupnost vzdělané a zkušené pracovní síly s požadovanými dovednostmi a schopnostmi, která bude schopna zajistit úspěšný rozvoj tohoto centra

-Špičková oblast města, která vyhovuje záměrům společnosti a nabízí moderní a příjemné pracovní prostředí pro zaměstnance centra ACE

Nové centrum ACE se nachází v atraktivní lokalitě Budapešti, na centrálním náměstí a vyniká moderním a čistým designem. Je vybaveno ergonomickým nábytkem, špičkovou technologií a moderními vymoženostmi dnešní doby. Celá budova je navržena tak, aby vzbudila zájem potenciálních zaměstnanců a nabídla jim dynamické pracovní prostředí, které bude podporovat spolupráci a kreativitu. V jednom z posledních čísel časopisu Construction & Investment Magazine získala tato budova cenu pro Nejlepší kancelářskou budovu roku 2009 ("Best Office Building Development of 2009").

"Ve společnosti Albemarle se zaměřujeme na skvělý výkon ve všem co děláme," řekl J. Duncan Johnson, generální ředitel firmy Albemarle pro Maďarsko. "Chtěli jsme vytvořit dynamické prostředí, které bude podporovat inovaci, kreativitu a chytrost a současně také vizuálně zdůrazní hodnoty, kterými se naše společnost řídí. Naši partneři skutečně pochopili čeho jsme chtěli dosáhnout a pomohli nám vytvořit pracovní prostor, který podporuje pocit sounáležitosti k firmě a umožňuje zaměstnancům dosahovat nejlepších pracovních výkonů."

O společnosti Albemarle

Společnost Albemarle Corporation se sídlem v Baton Rouge, Louisiana, je přední světový výrobce a prodejce špičkových speciálních chemikálií pro spotřební elektroniku, ropný průmysl, provozovatele inženýrských sítí, stavebnictví, automobilový průmysl a dopravu, farmaceutický průmysl, ochranu zemědělských plodin, potravin a pro výrobce speciálních chemikálií. Firma se zaměřuje na trvale udržitelný rozvoj a snaží se zavádět ekologické postupy do všech tří oblastí, kde působí, tedy jak do segmentu polymerových řešení, tak do segmentů katalyzátorů a neagresivních chemikálií. Časopis Firemní odpovědnost (Corporate Responsibility Magazine) nedávno zařadil firmu Albemarle do seznamu 100 nejodpovědnějších firem pro rok 2010. Firma Albemarle zaměstnává zhruba 4000 lidí a má zákazníky ve 100 zemích celého světa. Více informací najdete na webových stránkách http://www.albemarle.com.

Upozornění na "výhledová prohlášení" ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s cennými papíry z roku 1995

Tato tisková zpráva obsahuje informace o podnikání firmy Albemarle Corporation. Všechny tyto informace, s výjimkou informací čistě historického charakteru jsou "výhledová prohlášení", která podléhají rizikům a nejistotám. Podrobnější informace o rizikových faktorech, které mohou ovlivnit skutečné finanční výsledky společnosti Albemarle Corporation a způsobit, že se údaje uváděné ve výhledových prohlášeních budou lišit od skutečnosti, najdete v sekci „Rizikové faktory“ ve výroční zprávě firmy na formuláři 10-K.

Zdroj: Albemarle Corporation

Kontakt pro média:

Stephanie Dixon

Tel: +1-225-388-7904

e-mail: Stephanie.Dixon@albemarle.com

Kontakt pro investory:

Sandra Rodriguez

Tel: +1-225-388-7654

e-mail: Sandra.Rodriguez@albemarle.com

Klíčová slova USA-Maďarsko-chemie-stavby-firmy-Albemarle

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Stavebnictví, bydlení a reality