Slavíme 80 let výroby z neželezných kovů.

Slavíme 80, a máme co oslavovat!

Symbolicky 80. pracovní den roku 2010, tzn. 26. 4. 2010, jsme oslavili 80 let výroby z neželezných kovů v Břidličné. Pro zaměstnance bylo připraveno malé přivítání v podobě sladkého začátku dne, obědu zdarma a dortu s logem 80, který slavnostně rozkrojil výkonný ředitel Ing. Robert Macek.

Zároveň budou pro zaměstnance připravena další překvapení, a to každý měsíc počínajíc květnem až do 28. 8. 2010, kdy bude Den otevřených dveří v AL INVEST Břidličná, a.s..

Pro naše odběratele jsme si také připravili sladké překvapení v podobě čokolády, která jim byla zaslána poštou.

Svět výroby hliníku a obchod s tímto stříbřitě lesklým kovem je náročný, ale zároveň krásný. Historie výroby z neželezných kovů v Břidličné spadá do roku 1930, kdy byla založena firma Franke a Scholz, vyrábějící cínové a olověné zboží. Již v roce 1933 byla zahájena výroba hliníkových a duralových plechů pro letectví. Snad nejznámější změna nastala v roce 1949, kdy se společnosti dostalo přejmenování na Kovohutě Břidličná, n. p. V tento okamžik výroba válcovaného hliníku v Břidličné existuje již od roku 2006 pod názvem AL INVEST Břidličná, a.s.

Pro zajímavost:

- Kdybychom rozložili vedle sebe všechen produkt s názvem Profal, který jsme prodali našim odběratelům na střechy, zakryli bychom plochu 44 fotbalových stadionů!

- Kdybychom chtěli rozvinout jenom letos vyrobenou fólii s velikonočním motivem pro našeho odběratele NESTLÉ, dorazili bychom do Paříže a ještě bychom se mohli projít po okolí.

- Kdybychom měli odhadnout, jaké množství aut jezdí s naším materiálem v tepelném výměníku, dostali bychom se za poslední tři roky na částku přes 1,5 milionu automobilů po celém světě.

Poznámky pro editory:

AL INVEST Břidličná, a.s. je největším tuzemským producentem flexibilních obalových materiálů a výrobcem válcovaných polotovarů z hliníku. V tomto roce slavíme 80 let výroby z neželezných kovů v Břidličné.

AL INVEST je členem obalové asociace SYBA, Jihočeské hospodářské komory, Sdružení českých zkušeben a laboratoří a hliníkářské asociace EAFA.

Získali jsme prestižní ocenění Obal roku 2009 v kategorii obalové materiály za exponát Máslo - tradice z Vysočiny. Obal roku AL INVEST získal také v předcházejících letech 2006 a 2007.

Kontakt:

Kateřina Švarcová

AL INVEST Břidličná, a.s.

katerina.svarcova@alinvest.cz

Klíčová slova ČR-hutě-firmy-AL INVEST