Orientujeme se na jakost

Břidličná (Bruntálsko) 30. dubna (ČTK) - V březnu 2010, ve společnosti AL INVEST Břidličná,a.s., proběhl recertifikační audit na normy ISO 9001:2008 a ISO/TS 16949:2009.

Certifikaci prováděla firma LRQA (Lloyd´s Register Qualilty Assurance).

Se závěrem - doporučení udělení obou certifikátů na další tříletou periodu (do 3/2013) v plném rozsahu bez neshod.

"Naše strategie certifikace by se vedle udržení stávajících certifikátů měla ubírat směrem k environmentu (ISO 14001:2005) a dále hygienickému a bezpečnostnímu standardu - aktuálně připravujeme firmu na certifikát ISO 14001:2005)," řekl výrobní ředitel Ing. Pavel Kamer.

Úspěšným obhájením certifikátů je společnost trvale připravena naplňovat požadavky na kvalitu dodávaných produktů, ale taky na zvýšení efektivnosti a účinnosti procesů, s předpokládaným cílem poklesu výrobních nákladů, ovlivňujících finální ceny dodávaných produktů. Revidovaný implementovaný systém managementu kvality je zárukou naplnění očekávání stávajících i budoucích zákazníků.

Pro zajímavost :

Zkrácená verze historie certifikace ve společnosti AL INVEST Břidličná, a.s.:

Minulost - začátek:

rok 1997

- Implementace ISO řady 9000

rok 2007

- Implementace ISO/TS 16949

Současnost :

rok 2010

- Přechod na novou verzi normy ISO 9001 : 2008

- Certifikace na verzi ISO 16949 : 2009

Budoucnost :

Kontrolní audity 1x za rok

V roce 2011 - ISO 14001:2005 - environmentální systém

V roce 2013 pravidelná recertifikace

Poznámky pro editory:

AL INVEST Břidličná, a.s. je největším tuzemským producentem flexibilních obalových materiálů a výrobcem válcovaných polotovarů z hliníku. V tomto roce slavíme 80 let výroby z neželezných kovů v Břidličné.

AL INVEST je členem obalové asociace SYBA, Jihočeské hospodářské komory, Sdružení českých zkušeben a laboratoří a hlinikářské asociace EAFA.

Získali jsme prestižní ocenění Obal roku 2009 v kategorii obalové materiály za exponát Máslo - tradice z Vysočiny. Obal roku AL INVEST získal také v předcházejících letech 2006 a 2007.

Certifikát ISO TS 16949 2009 ČJ(PDF - 166kB)

Certifikát ISO TS 16949 2009 AJ(PDF - 166kB)

Certifikát ISO90012008 ČSNENISO90012009 ČJ(PDF - 171kB)

Certifikát ISO90012008 ČSNENISO90012009 AJ(PDF - 171kB)

Kontakt:

Kateřina Švarcová

AL INVEST Břidličná, a.s.

katerina.svarcova@alinvest.cz

Klíčová slova ČR-hutě-firmy-AL INVEST