Hliníková fólie slaví 100 let a Břidličná 80 let výroby z neželezných kovů

Hliníková fólie v tomto roce slaví 100 let.

Hliník - kov třetího milénia. I když je znám delší dobu, o jeho průmyslové výrobě můžeme mluvit až od začátku minulého století, na kterou se vztahuje také začátek výroby z neželezných kovů v Břidličné.

"Na rok 2010 máme připraveno více marketingových aktivit ať již směrem k našim zaměstnancům, tak externě. To, co Vám v tento okamžik mohu prozradit, je, že se téma obou výročí objeví také v setkání s našimi nejvýznamnějšími odběrateli, které pořádáme každoročně," vyjádřil se ředitel obchodu a marketingu Vít Hrabánek.

Produkty z hliníku nás doprovází v každodenním životě, při všem co děláme a v mnoha případech si jeho prospěšnou existenci ani neuvědomujeme. Věděli jste, že se hliník objevuje prakticky ve všem, co během dne děláte?

Když máme hlad: víčka jogurtů, obaly na másla, tuky, tvarohy, tavené sýry i ten alobal, do kterého si balíme svačinu

Když máme chuť: obal na zmrzlinu nebo na čokoládu, na cukrovinky, na figurky k Velikonocům nebo k Vánocům

Když chceme jet autem, vlakem, autobusem - v chladících, topných i klimatizačních jednotkách

Když se chceme ochladit či zahřát - v klimatizacích budov, v komínových vložkách, v izolacích …

Když chceme mít hezkou střechu - hliníková střešní krytina….

Když nás něco zabolí - obal našich léků

A mimochodem dle našich zjištění, v Humpolci nebydlí nikdo, kdo by nosil příjmení Hliník

AL INVEST Břidličná, a.s. je největším tuzemským producentem flexibilních obalových materiálů a výrobcem válcovaných polotovarů z hliníku. V tomto roce slavíme 80 let výroby z neželezných kovů v Břidličné.

AL INVEST je členem obalové asociace SYBA, Jihočeské hospodářské komory, Sdružení českých zkušeben a laboratoří a hliníkářské asociace EAFA.

Získali jsme prestižní ocenění Obal roku 2009 v kategorii obalové materiály za exponát Máslo - tradice z Vysočiny. Obal roku AL INVEST získal také v předcházejících letech 2006 a 2007.

Kontakt:

Kateřina Švarcová

AL INVEST Břidličná, a.s.

e-mail: katerina.svarcova@alinvest.cz

Klíčová slova ČR-hutě-obaly-hliník-AL INVEST Břidličná