Vyhlášení sommelierské ligy SOMMELIER ROKU 2009

Asociace sommelierů České republiky vyhlásí 19.01. 2010 od 19,00 v Pasáži Millennium Plaza v Praze, vítěze sommelierské ligy "SOMMELIER ROKU 2009" pod patronací vinařského domu Louis Roederer.

"V letošním roce děláme poprvé slavnostní vyhlášení, věřím, že to všichni účastníci po celoročním klání zaslouží. Jsme rádi, že patronaci převzal světově vyhlášený vinařský dům", uvedl prezident asociace sommeliérů Martin Pastyřík. O pořadí rozhodlo umístění v následujících soutěžích:

Burgundský hrozen Plzeň, Karlovy vary

Mezinárodní mistrovství České republiky v sekání sektů, Nechory

Sommeliér Znovín, Pardubice

Corner Trophy Bratislava

Trophée Bohemia Sekt-Sommelier ČR2009

"Účelem tohoto uspořádání bylo, dosáhnout větší objektivity a posoudit jednotlivé soutěžící v různých prostředích a situacích", říká víceprezident asociace sommeliérů Libor Nazarčuk a dodává,že "soutěž byla zároveň nominační pro Mistrovství světa sommelierů v Chile a Mistrovství Evropy sommeliérů ve Francii, která proběhnou v tomto roce.

Pořadí:

1.Jakub Král - IN VINO Trading

2.Tomáš Brůha - Bohemia sekt

3.Milan Krejčí - Merlot d´Or, /vícemistr Evropy 2009 v San Marinu/

Kontakt:

Asociace sommeliérů České republiky

tel:602323601 - Martin Pastyřík prezident, Libor Nazarčuk, víceprezident 606202595

Klíčová slova ČR-gastro-víno-ocenění-Asociace sommeliérů ČR

Potraviny, gastronomie