TISKOVÁ ZPRÁVA ZE SVĚTOVÉHO ŠAMPIONÁTU MONOPOLY * VÍTĚZ SVĚTOVÉHO ŠAMPIONÁTU MONOPOLY

Poznámka: Fotografie a video z akce lze stáhnout na adrese http://www.newsinfusion.com/monopoly

Čtyřicet jedna národních šampiónů z celého světa se utkalo v boji o titul světového šampióna MONOPOLY za rok 2009, ale pouze 16 z nich se probojovalo do druhého hracího dne, kdy soutěžili v semifinále Mistrovství světa v Caesars Palace v Las Vegas. Soutěžící se kvalifikovali pro účast na turnaji tím, že vyhráli šampionát ve své zemi.

22. října 16 semifinalistů soutěžilo o místa u finálového stolu, čtyři hráči hráli nepochybně tu nejtěžší hru MONOPOLY tohoto roku. Vítěz 19letý Bjorn Halvard Knappskog Norska vyhrál a získal v roce 2009 plné právo chlubit se titulem světového šampióna a výhru 20 580 USD, což je hodnota "banku" v běžné hře MONOPOLY.

"Již u prvního hodu kostkou na Světovém šampionátu MONOPOLY 2009 hráči dokázali, že si přišli zahrát na světové úrovni,“ řekla Helen Martin, Global Brand Leader pro značku MONOPOLY. "První den turnaje, který byl plný akce, přinesl šestnácti hráčům možnost účastnit se semifinále.

Soutěžící ve věku od 19 do 45 let odehráli ve středu tři hry o účast v semifinále. Současný šampión Antonio Zafra Fernandez ze Španělska dostal znovu příležitost účastnit se boje o titul světového šampióna. 12 z 16 semifinalistů zastupují země, které ještě nikdy nevyhrály titul světového šampióna. Mezi 16 semifinalisty jsou:

- Austrálie - Leon Hechtman

- Rakousko - Günter Vavra

- Kanada - Will Lusby

- Chorvatsko - Tonci Restovic

- Česká republika- Jan Zoder

- Dánsko - Jan Martin Ibsen

- Německo - Hans-Georg Schellinger

- Lotyšsko - Sandis Krasts

- Litva - Dainius Griesius

- Nizozemí - Tim Wentel

- Nový Zéland - Geoff Christopher

- Norsko- Bjorn Halvard Knappskog

- Rusko - Oleg Korostelev

- Španělsko - Antonio Zafra Fernandez

- Švýcarsko - Martin Junghanns

- Spojené státy - Richard Marinaccio

.

Poprvé v historii hráli soutěžící s novou kostkou MONOPOLY speed die, která byla do tradiční hry MONOPOLY začleněna, aby se zrychlilo tempo hry. Hráči hráli na klasické hrací desce MONOPOLY, která je situována v ulicích Atlantic City, od Mediterranean Avenue po Boardwalk.

První turnaj světového šampionátu MONOPOLY proběhl v Grossinger's Resort v New Yorku v roce 1973. Od té doby získalo titul světového šampióna 12 králů MONOPOLY z 10 různých zemí: Spojených států, Irska, Singapuru, Itálie, Nového Zélandu, Spojeného království, Japonska, Nizozemí, Hongkongu a Španělska.

Soutěž je veřejná. Více informací najdete na adrese: http://www.monopoly.com.

Kontaktní osoba: Anna Böttgerová, marketing manager,

tel: 739 651 956, e-mail:anna.boettgerova@hasbro.co.uk

O hře MONOPOLY

Od roku 1935 se prodalo více než 275 milionů kopií hry MONOPOLY ve 106 státech a v 40 jazykových mutacích. Bylo vydáno více než 200 různých edic hry, nicméně nejpopulárnější je klasická edice "číslo devět“. Edice "číslo devět, důvěrně známá pod svým výrobním číslem, je situována do ulic Atlantic City a je téměř identická s původní verzí, kterou Charles Darrow předložil společnosti Parker Brothers. Název a logo hry MONOPOLY, charakteristický design hry, čtyři políčka v rozích, jméno a osoba pana MONOPOLY, stejně jako všechny typické prvky desky a hracích částí jsou ochranné známky společnosti Hasbro pro hru, v níž se prodává majetek a pro vybavení hry. © 2009 Hasbro, Všechna práva vyhrazena.

O společnosti HASBRO

Společnost Hasbro, Inc. (NYSE:HAS) je předním celosvětovým výrobcem dětských a rodinných produktů pro volný čas a také poskytovatelem služeb v této oblasti s rozsáhlým portfoliem značek a zábavních produktů, s nimiž lze zažít ty nejlepší herní a zábavní zážitky na světě. Jakožto společnost, která neustále vylepšuje svoje značky pro své zákazníky, přináší Hasbro na trh širokou škálu hraček, her a licencovaných výrobků, od těch tradičních až po ty digitální a technologicky vyspělé. Mezi nejznámější patří například TRANSFORMERS, PLAYSKOOL, TONKA, MILTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, CRANIUM a WIZARDS OF THE COAST. Prohlédněte si naše značky, které inspirují vaši hru, na http://www.hasbro.com. (C) 2009 Hasbro, Inc. Všechna práva vyhrazena.

O Caesars Palace

Caesars Palace je světově nejproslulejším kasinem, které oslavuje slávu Řecka a majestátnost Říma. Rozkládá se na 85 akrech a je měřítkem pro zábavu, stravování a luxus. Caesars Palace je panovníkem přímo v srdci Las Vegas Strip a řadí se mezi nejluxusnější letoviska známá pro svou originalitu a krásu. Má 3 340 hotelových pokojů a apartmá, 24 různých restaurací a kaváren, 5akrovou zahradu bohů s bazény a zahradami, lázně Qua Baths & Spa o 50.000 čtverečních stopách a prvotřídní prostory pro setkání a konference o velikosti 300.000 čtverečních stop. Colosseum o 4300 místech k sezení již přivítalo mnoho vůdčích osobností zábavy, jako jsou Bette Midler, Cher a Jerry Seinfeld. Toto velkolepé divadlo se nachází jen pár kroků od slavných restaurací, nočního klubu PURE a vyhlášených obchodů Forum Shops at Caesars. Více informací naleznete na stránkách caesarspalace.com nebo na telefonech (702) 731-7110 nebo (800) 634-6001.

Klíčová slova USA-zábava-hry-firmy-Affair advertising

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Služby, cestovní ruch